Ministrul Ion Ștefan lipsește de mai bine de o lună de la ședințele de guvern 13
#coronavirus #pandemie Europarlamentare 2019 Exclusiv Politic psd

Ministrul Ion Ștefan lipsește de mai bine de o lună de la ședințele de guvern

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, n-a mai participat din data de 27 mai la nicio reuniune a Guvernului României!

Mai exact, politicianul vrâncean a lipsit de la ședințele de guvern din 28 mai, 4 iunie, 11 iunie, 16 iunie, 25 iunie și 1 iulie 2020. De fiecare dată, Ion Ștefan a fost înlocuit de către Vetuța Stănescu (foto), secretar de stat în cadrul ministerului, un om extrem de apreciat inclusiv de către premierul Ludovic Orban.

Ministrul Ion Ștefan lipsește de mai bine de o lună de la ședințele de guvern 14

La o primă vedere, absența ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației poate fi asociată cu problemele de sănătate pe care acesta le-a invocat inclusiv în Parlamentul României, unde 77 de deputați au depus o moțiune simplă împotriva sa, motiv pentru care dezbaterea programată și începută pe 9 iunie a fost amânată pentru 7 iulie. Numai că, în timp ce absenta de la Palatul Victoria, Ion Ștefan a fost prezent la numeroase alte acțiuni desfășurate atât la sediul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, cât mai ales în județul natal, Vrancea, reuniuni pe care le-a și promovat de altfel pe rețelele sociale.

Ministrul Ion Ștefan lipsește de mai bine de o lună de la ședințele de guvern 15

Surse din cadrul Partidului Național Liberal ne-au dezvăluit faptul că, în urma eșecului de proporții înregistrat cu privire la reorganizarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan a decis să se detașeze de problemele instituționale și să se concentreze doar pe campania electorală, el fiind candidatul asumat de filiala vrânceană a partidului pentru Primăria Focșani.

Ministrul Ion Ștefan lipsește de mai bine de o lună de la ședințele de guvern 16La ora actuală, există la nivelul județului Vrancea intenții serioase privind creionarea unei alianțe între Partidul Național Liberal, Alianța USR-PLUS, Partida Romilor „Pro Europa” și Partidul Verde, numai că părțile n-au ajuns încă la un acord ferm, în ciuda celor două întâlniri organizate săptămâna trecută.

Ministrul Ion Ștefan lipsește de mai bine de o lună de la ședințele de guvern 17

Totodată, Ion Ștefan a căutat să-și apropie primarii din județ prin organizarea unei reuniuni la care i-a convocat și pe directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrășcoiu, respectiv directorul adjunct Alexandru Soare din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Ministrul Ion Ștefan lipsește de mai bine de o lună de la ședințele de guvern 18Deocamdată, la nivelul partidelor de dreapta Ion Ștefan ar avea-o drept contracandidată din partea USR-PLUS pe Corina Atanasiu (foto, centru), care își dorește de asemenea funcția de primar al Focșaniului.

Corina Atanasiu este focșăneancă și are 20 de ani de experiență în managementul proiectelor finanțate din fonduri europene, iar asta i-a permis, printre altele, să ajute voluntar Crucea Roșie Vrancea pentru care a scris și implementat zeci de proiecte care au ajutat comunitățile sărace din județ. Tot la acest capitol putem adăuga și atragerea de finanțare pentru funcționarea Grupului de Acțiune Locală Unirea din Focșani.

Ministrul Ion Ștefan lipsește de mai bine de o lună de la ședințele de guvern 19

Citește şi alte dezvăluiri NEWSTEAM.RO: 

Un nou eşec de proporţii pentru Guvernul Orban. Cum s-a dus pe apa sâmbetei reorganizarea MFP şi de ce îi este teamă lui Cîţu

Doi eurodeputaţi români sprijină oficial persoanele lesbiene, homosexuale, bisexuale, transsexuale și intersexuale. I-au scris şi lui Iohannis!

Documente incendiare. Secretar de stat acuzat de abuz în serviciu! Presiuni asupra unui funcționar pentru eliberarea ilegală a unei licențe în domeniul piscicol

El este „ministrul din umbră“ de la Dezvoltare!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.