Cum i-a dat Klaus Iohannis peste nas ministrului Ion Ștefan. Decizia președintelui care încheie scandalul de la Ministerul Dezvoltării 5
Exclusiv Politic

Cum i-a dat Klaus Iohannis peste nas ministrului Ion Ștefan. Decizia președintelui care încheie scandalul de la Ministerul Dezvoltării

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68 / 2019 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative (PL-x 613 / 11.11.2019).

Pe înțelesul tuturor, este vorba despre forma adoptată luna trecută de Parlamentul României a ordonanței  prin intermediul căreia Guvernul Orban a realizat în toamna anului precedent reorganizarea arhitecturii guvernamentale. Spre deosebire de forma inițială, versiunea legii promulgate de către Klaus Iohannis și publicate în această seară în Monitorul Oficial prevede faptul că Institutul Național de Administrație nu se mai desființează. Reamintim faptul că această instituție fusese reorganizată sub formă de direcție în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Cum i-a dat Klaus Iohannis peste nas ministrului Ion Ștefan. Decizia președintelui care încheie scandalul de la Ministerul Dezvoltării 6

Astfel, decretul prezidențial aruncă în aer Hotărârea Guvernului nr. 358 / 2020, prin intermediul căreia ministrul Ion Ștefan a început un controversat proces de restructurare, în urma căruia numărul de posturi din organigramă se reducea de la 1.020 la 765.

Acțiunile politicianului poreclit „Grindă“ au ținut capul de afiș al ziarelor în ultimele trei săptămâni, iar peste 200 de funcționari publici au contestat în instanță această reorganizare, după cum NewsTeam v-a informat deja, un prim termen fiind înregistrat la Curtea de Apel București la 15 iunie. 386 de angajați ai ministerului au primit notificări de preaviz sau de prezentare la un examen pentru a rămâne pe posturile pe care le ocupă, iar peste 200 urmau să fie disponibilizați în momentul finalizării procedurii, adică la sfârșitul acestei luni.

Scandal imens la Guvern. DOCUMENTE! Ion Ștefan, acuzat că „orchestrează“ o restructurare ilegală la Dezvoltare!

Sursele noastre ne-au dezvăluit că la sediul central al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a fost scandal mare în urma semnării decretului prezidențial.

Conducerea politică a instituției i-a cerut socoteală secretarului general adjunct Marius – Mihai Vasiliu (foto), cel care este de fapt „creierul“ întregii operațiuni de reorganizare a acestui important minister.

Cum i-a dat Klaus Iohannis peste nas ministrului Ion Ștefan. Decizia președintelui care încheie scandalul de la Ministerul Dezvoltării 7

Acesta a ieșit destul de șifonat din încleștare, mai ales că pentru Ion Ștefan urmează și o dezbatere grea în Parlamentul României, unde 77 de deputați au depus o moțiune simplă împotriva sa. Dezbaterea ar fi trebuit să aibă loc ieri, însă ministrul a renunțat în ultimul moment să-și susțină cauza din motive medicale.

ALERTĂ ÎN GUVERN! MINISTRUL DEZVOLTĂRII, ION ȘTEFAN, ARE GÂTUL ÎN GHIPS!

Inclusiv premierul Ludovic Orban a cerut să aibă rapid pe masă un raport consistent privind situația de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, cu vinovații clar indicați!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.