ALERTĂ ÎN GUVERN! MINISTRUL DEZVOLTĂRII, ION ȘTEFAN, A SUFERIT UN PREINFARCT! ARE ȘI GÂTUL ÎN GHIPS! FOTO! 3
Ultima Ora Exclusiv Politic

ALERTĂ ÎN GUVERN! MINISTRUL DEZVOLTĂRII, ION ȘTEFAN, A SUFERIT UN PREINFARCT! ARE ȘI GÂTUL ÎN GHIPS! FOTO!

Dezbaterea moţiunii simple „Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte!”, împotriva ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan, a fost amânată. După ce s-a citit textul documentului, liderii de grup s-au consultat și au anunțat că dezbaterea nu se va mai desfășura pentru că ministrului i s-a făcut rău în timpul ședinței.

Ion Ștefan a plecat din sala de ședințe, iar președintele de ședință a decis amânarea dezbaterii moțiunii.

Conform unor surse din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan ar fi suferit săptămâna trecută un preinfarct. Acesta nu a fost nici la minister, nici la audierile din Parlamentul României (Comisia pentru muncă şi protecţie socială) și nici la ședința de Guvern de săptămâna trecută.

Ministrul a confirmat faptul că are o problemă medicală gravă și a declarat la Parlament, imediat după ședință, că medicii i-au recomandat repaus total: 

„Acum vreo 10 zile eram la minister, la birou și am avut o problemă serioasă. O durere maximă în brațul drept, mi-a amorțit mâna și a fost nevoie să merg la medic. După mai multe zile de consultări am ajuns în situația asta. Vorbim despre o situație în coloana vertebrală, ceva vertebre, C6-C7 tasate. De 10 zile am luat atâtea pastile cât nu am luat toată viața. Medicii mi-au recomandat repaus. Mi-au spus că sunt pe muchie de cuțit în a fi operat sau nu. Fac tot efortul, sunt un om ascultător. Sper să depășesc momentul ăsta complicat. Vreau să le mulțumesc colegilor parlamentari și apreciez că au acceptat să amâne această dezbatere.  Nu am vrut să evit întâlnirea cu dânșii. Fiind un minister atât de anchilozat și conectat la trecutul politic al României cred că sunt supărări multiple și profunde. Găsesc normală intenția lor de a introduce această pseudo-moțiune”.

ALERTĂ ÎN GUVERN! MINISTRUL DEZVOLTĂRII, ION ȘTEFAN, A SUFERIT UN PREINFARCT! ARE ȘI GÂTUL ÎN GHIPS! FOTO! 4Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației este acuzat, în moţiunea iniţiată de PSD, prin care i se cere demisia, de fals în acte publice, „neanchetat încă de organele abilitate, din motive greu de înţeles”.

„Dacă marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trăit în zilele noastre, cu certitudine ar fi găsit în ministrul ‘Grindă’ o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru comediile sale în care a surprins atât de bine viciile, neputinţele, orgoliile şi aroganţa clasei politice din România. (…) Prezenta moţiune simplă are drept scop evidenţierea celor mai importate aspecte negative care au marcat mandatul ministrului Ion Ştefan şi care constituie deja motive foarte puternice pentru demiterea sau demisia acestuia de la conducerea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei”, susţin semnatarii moţiunii.

„În cazul domnului ‘Grindă’ este vorba de un fals clar în acte publice, neanchetat încă de instituţiile abilitate, din motive greu de înţeles. Chiar în acest moment, pe site-ul Camerei Deputaţilor, la pagina deputatului Ion Ştefan pot fi consultate două declaraţii de avere cu un conţinut contradictoriu, dar care poartă aceeaşi semnătură a domnului ministru. Două declaraţii, în care acesta declară, pentru acelaşi imobil din municipiul Focşani, o suprafaţă diferită: 910 metri pătraţi în declaraţia din iunie 2019 şi 524 metri pătraţi în declaraţia din noiembrie 2019. Este un fals încă nelămurit prin declaraţiile publice ale ministrului”, se arată în moţiune.

În opinia social-democraţilor, „problemele de integritate ale ministrului nu se manifestă doar în declaraţiile sale de avere. Ele sunt ridicate la rangul de politică de stat, după cum se poate vedea în viziunea ministrului de reorganizare a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării si Administraţiei”.

„În loc să întărească lupta anticorupţie, Guvernul PNL o diminuează la maximul posibil, iar acest lucru se vede cu ochiul liber în deciziile ministrului Dezvoltării. În schema de reorganizare a MLPDA, acesta a redus Direcţia de integritate şi anticorupţie a ministerului la un rol minuscul. De la o direcţie cu zeci de angajaţi responsabili cu implementarea Strategiei Naţionale Anticoruptie, atât în cadrul instituţiei, cât şi la nivelul întregii administraţii publice din România, structura de anticorupţie a MLPDA s-a transformat într-un firav compartiment cu una sau două persoane angajate! Astfel cei responsabili cu integritatea şi anticorupţia au devenit doar nişte umili subordonaţi ai şefilor numiţi politic de ministrul Ion Ştefan”, mai susţin semnatarii.

Citește și: 

Fostul pugilist Vasile Cîtea, replică pentru Ion Ștefan și Violeta Alexandru: „Râde lumea…“

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.