#DNA Exclusiv Politic Știrea Zilei Ultima Ora

Documente incendiare. Secretar de stat acuzat de abuz în serviciu! Presiuni asupra unui funcționar pentru eliberarea ilegală a unei licențe în domeniul piscicol

DOSARELE NEWSTEAM. După ce v-a pus la curent cu situația din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, NewsTeam vă prezintă astăzi o speță „incendiară“ dintr-o altă instituție centrală: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Corneliu Richard Dima, șef de serviciu (Serviciul Regional Muntenia) în cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, instituție publică aflată în subordonarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, îl acuză pe secretarul de stat Gheorghe Ștefan că a exercitat presiuni asupra sa pentru a-l determina să acorde în mod ilegal o licență piscicolă.

Conform relatării funcționarului public, care a redactat un amplu memoriu adresat Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții din Camera Deputaților, secretarul de stat Gheorghe Ștefan l-a apelat pentru prima dată în 15 ianuarie 2020, acesta spunându-i va trimite pe cineva la el pentru a-l ajuta într-o privință. În aceeași zi, la biroul lui Corneliu Richard Dima din municipiul Giurgiu ar fi sosit Gheorghe Stan, administratorul societății comerciale bucureștene Aqua Biosfera, care ar fi insistat să-i fie eliberată licența de acvacultură pentru amenajarea piscicolă Găneasa IV (Rățărie) din județul Ilfov.

Constatând că nu sunt îndeplinite toate cerințele legale, Corneliu Richard Dima a refuzat să emită documentul. Ba mai mult, acesta l-ar fi informat cu privire la intervențiile secretarului de stat și pe Marian Lixandru, președintele Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură (foto, în centru, alături de Gheorghe Ștefan). Ulterior, secretarul de stat l-ar fi sunat din nou pe Corneliu Richard Dima, căruia i-ar fi transmis că nu mai are încredere în el și că va avea de suferit.

În memoriul său, șeful de serviciu susține că secretarul de stat ar fi declanșat „o avalanșă de șicane“ asupra sa și a lui Marian Lixandru, ca urmare a refuzului de a emite respectivul document, iar în prezent s-ar pregăti chiar înlocuirea lui Corneliu Richard Dima cu Kety Balaci, o altă funcționară din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, deși el ocupă postul respectiv prin concurs.

Cine este Gheorghe Ștefan?

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul dintre veteranii politicii giurgiuvene. A fost lider al organizației PDL Giurgiu, după care a trecut la PNL, iar între 2017 – 2020 a activat în cadrul ALDE, fiind unul dintre apropiații lui Toma Petcu, fostul ministru al energiei.

În martie, Gheorghe Ștefan s-a întors în PNL, alături de circa 600 de membri ai organizației județene ALDE. În perioada Guvernului Dăncilă, Gheorghe Ștefan a fost consilier personal al ministrului mediului, Grațiela Leocadia Gavrilescu.

Ștefan a mai fost președintele Patronatului Peștelui din România și a condus Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură. Acest din urmă mandat a fost unul controversat, presa redactând numeroase articole privind diverse spețe din perioada respectivă, precum „Afacerea Morunașul“.

Citește și: El este „ministrul din umbră“ de la Dezvoltare!

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii