ȘOCANT. Un scafandru a fost înghițit de o balenă cu cocoașă. Cum a reuțit să scape. ”Simțeam mușchii monstrului strângându-mă” 3
Externe Ultima Ora

ȘOCANT. Un scafandru a fost înghițit de o balenă cu cocoașă. Cum a reuțit să scape. ”Simțeam mușchii monstrului strângându-mă”

Un scafandru american a fost înghițit de o balenă și a dezvăluit cum este să fii în interiorul uneia dintre cele mai mari creaturi marine.

Americanul Michael Packard pescuia homari, în marea de lângă Cape Cod, în Massachusetts, când a avut acea întâlnire biblică, cu balena cu cocoașă, conform stiri. tvr.ro.

Era ora 8 dimineața și plecase pe mare, pentru a doua scufundare a zilei, pentru a culege homari de pe fundul oceanului, când, la 10 metri de fundul apei, spune el, a simțit ca și cum ar fi fost lovit ”de un camion de 100 de tone”, relatează The Sun.

”Dintr-o dată, am simțit o împingere uriașă și următorul lucru pe care mi-l amintesc e că totul devenise complet negru”, a spus Packard pentru publicația Cape Cod Times.

”Am simțit că mă pot mișca și cum balena își încorda mușchii gurii.”

La început, americanul a crezut că se află într-un rechin alb, dar a realizat că nu simte strânsoarea niciunui dinte și nici nu suferise răni evidente. Apoi și-a dat seama repede că a fost înghițit de o balenă.

„Eram înăuntru cu totul și era complet întuneric”, a spus Packard.

„M-am gândit în sinea mea: Nu am cum să ies de aici. Sunt terminat, am murit. Mă puteam gândi doar la băieții mei – au 12 și 15 ani.”

ȘOCANT. Un scafandru a fost înghițit de o balenă cu cocoașă. Cum a reuțit să scape. ”Simțeam mușchii monstrului strângându-mă” 4

Balena a început să scuture din cap, astfel încât Packard și-a dat seama că cetaceului nu-i convenea că l-a înghițit.

El a estimat că a stat în interiorul balenei timp de 30-40 de secunde, înainte ca aceasta să iasă, în sfârșit, la suprafață.

”Am văzut lumină și a început să-și scuture capul dintr-o parte în alta, iar următorul lucru pe care l-am știut a fost că sunt afară”, a spus Packard.

„Nu îmi venea să cred că am ieșit din asta”, povestește el.

Colegul său de echipaj, care cercetase cu disperare apa în căutarea bulelor de aer ale rezervorului de oxigen al lui Michael, l-a tras înapoi în barcă.

Prezent la emisiunea Jimmy Kimmel, Michael a povestit, din nou, aventura cu balena, făcând și o glumă: Vreau să-i cer scuze balenei pentru că i-am ieșit în cale. Promit să nu o mai fac niciodată!”.

Balenele cu cocoașă pot crește până la 15 metri și cântăresc aproximativ 36 de tone.  Au tendința de a se hrăni deschizând gura larg, pentru a înghiți cât mai multă pradă, cum ar fi pește sau krill.

„Pe baza povestirii lui Mickael Packard, incidentul ar trebui să fie o greșeală din partea balenei”, a spus Jooke Robbins, directorul Studiului Balenelor cu Cocoașă, de la Centrul pentru Studii de Coastă, din Provincetown.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.