MASACRU la Moscova
MASACRU la Moscova
Exclusiv Externe Ultima Ora

FOTO. Răzbunarea lui Putin. Șeful de la Kremlin arestează jurnaliștii care i se opun

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova, care a devenit celebră după ce a întrerupt jurnalul unui post rus de stat de televiziune afişând un mesaj împotriva ofensivei ruse în Ucraina, a fost arestată miercuri sub acuzaţia că a ”discreditat” armata, anunţă avocatul acesteia.

”Suntem, în acest moment, la anchetatori. O anchetă a fost deschisă” împotriva lui Marina Ovsiannikova cu privire la ”difuzare de informaţii false” despre armata rusă, declară AFP avocatul Dmitri Zahvatov.

”Ea a fost arestată”, anunţă el.

Anchetatorii urmează să decidă acum dacă Marina Ovsiannikova, mama a doi copii minori, va fi plasată în detenţie provizorie sau va rămâne în libertate până la proces, potrivit avocatului.

Marina Ovsiannikova a fost condamnată în două rânduri, de la sfârşitul lui iulie, la plata unor amenzi, cu privire la ”discreditarea” armatei ruse, după ce a publicat pe reţele de socializare mesaje prin care a criticat ofensiva rusă în Ucraina.

FOTO. Răzbunarea lui Putin. Șeful de la Kremlin arestează jurnaliștii care i se opun 3

Două condamnări la un interval mai mic de şase luni conduc la deschiderea unui dosar penal, cu consecinţe judiciare mult mai dure.

Marina Ovsiannikova a devenit celebră la mijloocul lui martie, după ce a intrat, în timpul jurnalului, pe platoul de filmare al unei televiziuni de stat pro-Kremlin la care muncea.

Ea purta o pancartă prin care denunţa ofensiva rusă în Ucraina şi ”propaganda” presei controlate de puterea rusă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.