DEZVĂLUIRE! Cum dispare lemnul României, în contruile oamenilor de casă! FOTO 9
Exclusiv Social Ultima Ora

DEZVĂLUIRE! Cum dispare lemnul României, în contruile oamenilor de casă! FOTO

Mafia lemnului din România se pare că nu poate fi distrusă cu toate că, Parlamentul a dat legi destul de aspre pentru a-i pedepsi pe cei care, fac averi serioase cu lemnele furate din pădurile țării.

Un astfel de exemplu îl avem în județul Caraș-Severin, unde grup de ”binevoitori”, vrea să pună din nou mâna pe niște bănuți frumoși! Mai exact pe vreo 700.000 de lei.

La data de 17.08.2021 în ziarul ”Jurnal de Caraș” s-a dat anunț pentru licitație publică pentru vânzare masă lemnoasă rășinoase.

DEZVĂLUIRE! Cum dispare lemnul României, în contruile oamenilor de casă! FOTO 10

Licitația trebuia să fie  la data de 24.08.2021 ora 18 dar s-a ținut noaptea la ora 21.

Surse din zonă, declară că, licitația ar fi fost aranjată cu un singur ofertant, iar la ora la care trebuia să se țină un grup de membri composesori care au aflat că prețul materialului lemnos este subevaluat și au anunțat prezența, la licitație.

”Astfel președintele Consiliului Director Găină Cătălin împreună cu secretarul Vanaga Vasile au luat măsuri că să nu se prezinte nimeni la sala unde trebuia să se țină licitația la ora 18,00 și au venit pe noapte după ora 20,30 . Spre neșansa lor grupul de membri composesori au sosit la față locului. Și astfel s-au încurcat lucrurile .

Cu amenințări cu bătaia și altele mai grave membrii composesori nu au renunțat și au rămas filmând toate acestea. După trecerea la ținerea licitației doi dintre cei patru membrii  ai Consiliului Director care erau în comisia de licitație și au dat seama că cei doi nu sunt corecți și au cerut ca licitația să se repete prin publicarea pe site ul ocoalelor silvice unde își desfășoară licitațiile toată țară.

Președintele Consiliului Director Găînă Cătălin împreună cu secretarul Vanaga Vasile s au revoltat și au spus că vor face negociere directă cu singurul ofertant.

DEZVĂLUIRE! Cum dispare lemnul României, în contruile oamenilor de casă! FOTO 11

Membrii composesori prezenți la licitație se opun categoric, dar cei doi nu renunță spunând că o să facă negocierea în zilele următoare și trec la noi amenințări”, ne spun surse din Composesoratul Strâmburi Bautarul de Jos, Jud. Caraș Severin.

Membrii Composesoratului reclamă faptul că publicarea anunțului s-a făcut într un ziar care se distribuie doar în Reșița și Caransebeș și la unele primarii.

Mai mult, cele două trei chioșcuri de presă, unde se vinde ziarul, acesta se cumpără toate înainte de a fi puse în vânzare.

Ceea ce este foarte interesant este și faptul că, după ce composesorii nu renunță la luptă, cei doi diriguitori ai Composesoratului, publică, anunțul de licitație, pe siteul Ocolului Silvic,unde spun că oricine poate cumpăra caietul de sarcini și poate participa la licitație. Aceștia, îi invită pe doritori la sediul Composesoratului pentru a lua caietul de sarcini.

DEZVĂLUIRE! Cum dispare lemnul României, în contruile oamenilor de casă! FOTO 12

Dar, cum să iei caietul de sarcini când nu este nimeni la locație și lacăt pe ușă. Mai mult, nici la telefonul pus la dispoziție de conducerea Composesoratului nu răspunde niciodată nimeni.

Totodată, omul de afaceri Colcear Gheorghe, care are sediul societății sale la doar 11 kilometri depărtare de sediul Composesoratului, a fost nevoit, la 3 zile de la publicarea pe siteul Ocolului Silvic a anuțului de licitație să intervină on-line, pentru ai obliga pe oameni să cumpere caietul de sarcini.

Oare, cei care trebuie să verifice legalitatea acestor licitații se sesizează? Sau vor lăsa Mafia lemnului să taie pădurile și așa puține ale României după bunul plac!

DEZVĂLUIRE! Cum dispare lemnul României, în contruile oamenilor de casă! FOTO 13

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.