ALERTĂ! Ministrul economiei, plângere penală la DNA! Suma este uriașă 1
Exclusiv Justiție Ultima Ora

ALERTĂ! Ministrul economiei, plângere penală la DNA! Suma este uriașă

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a depus o plângere penală la DNA legată de suspiciuni de corupție în legătură cu acordarea granturilor nerambursabile de 550 de milioane de euro.

Aceste granturi fac parte din Măsura 3 a unei scheme de sprijin lansate de guvernul Ludovic Orban pentru a sprijini firmele care au nevoie de investiții pe durata pandemiei, anunță ministrul.

”Am luat act de anunțul președintelui PSD, domnul Marcel Ciolacu, privind intenția de a depune o moțiune împotriva mea în Parlament. Am văzut și motivul.

Nu este nicio problemă că am avut cont pe platforma de granturi acordate IMM-urilor (Măsura 3).

Zilele în care am accesat-o au fost 29 de decembrie si 31 decembrie, înainte să fi fost vreo informație relevantă pe ea. Asadar, nici vorba de intervenit într-o procedură de selecţie.

Pentru că vreau să fiu 100% transparent și pentru că asta vreau să se întâmple și cu administrația din România, am cerut la STS log-ul accesului pe platformă aferent contului meu.

În cazul in care PSD depune moțiunea, voi prezenta în Parlament log-urile puse la dispoziție de STS.

Am vrut să vad fiecare pas din procedura de înscriere a IMM-urilor și să o optimizez, motiv pentru care am folosit platforma de câteva ori în două zile.

Am urmărit să măresc ritmul de evaluare. Ca dovadă, ritmul de procesare a crescut ulterior eficientizării platformei de la 90 de dosare pe zi la peste 800 pe zi.

În altă ordine de idei, în momentul în care am aflat că există suspiciuni legate de unele înscrieri în platformă, am anunțat imediat.

Când vezi că există o problemă, trebuie s-o anunți. Am cerut oprirea accesului la platformă și am emis un comunicat legat de această acțiune în aceeași zi.

Lucrurile acestea sunt verificabile în presă și în arhiva de comunicate a Ministerului.

Am arătat foarte transparent toate problemele și am depus inclusiv o plângere penală in rem la DNA legata de suspiciuni de coruptie in acest caz, de comun acord cu domnul premier, Florin Cîțu”,spune ministrul Năsui.

ALERTĂ! Ministrul economiei, plângere penală la DNA! Suma este uriașă 2
Florin Cîțu, amenințare pentru liderii PSD. Nu vor scăpa de pușcărie

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.