ALERTĂ. Nu beți apă de la ROBINET în București! Concentrația de CLOR a fost MULT depășită. A fost INCIDENT pe râul Argeș 1
Social Ultima Ora

ALERTĂ. Nu beți apă de la ROBINET în București! Concentrația de CLOR a fost MULT depășită. A fost INCIDENT pe râul Argeș

Locuitorii din București se plâng de două zile că apa de la robinet are un miros puternic de clor și un gust ciudat. Oamenii au cerut explicații celor de la Apa Nova, care au precizat că în urma unui incident neprevăzut pe râul Argeș au fost nevoiți să crească nivelul de clor și au dat asigurări că situația va reveni la normal în următoarea perioadă.

costel stanciu

Reprezentanții Apa Nova au spus că nu este vorba despre nimic periculos, ci doar despre creșterea nivelului de clor, ca urmare a unui incident apărut pe râul Argeș. Nivelul de clor va fi scăzut treptat în perioada următoare, iar situația va reveni la normal. Cu alte cuvinte, apa este bună de băut… Nu s-a spus nici ce incident a apărut pe Argeș, nici cât de mult  a fost depășită concentrația de clor din apa ce băut.

Mulți locuitori din Capitală se întreabă dacă apa de la robinet este sigură pentru consum. Adică, oamenii pot bea apă de la robinet.

NewsTeam a consultat reprezentanții protecției consumatorilor. Cotel Stanciu, președintele Asociației PRO Consumatori (APC), organizație de utilitatea publică că nu este bine deloc să consumăm asemenea apă.

”Nicidecum să nu bea cetățenii apă  de la robinet în acestă perioadă! Direcția de Sănătate Publică ar trebui să ia măsuri de urgență și să alerteze populația. Clorul este otrăvitor, de aceea este folosit, în cantități mici, la dezinfectare. Dacă a depășit nivelul acceptat, este rău. Nu beți apă d ela robinet, nu gătiți cu apă de la robinet daqcă nu vreți să ajungeți la spital”, ne-a spus conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele APC.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.