Calendar creștin-ortodox, 22 aprilie, 2024. Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul 1
Social Ultima Ora

Calendar creștin-ortodox, 22 aprilie, 2024. Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul

Sfântul Teodor Sicheotul s-a născut în satul Sicheon din Galatia.

Încă din copilărie, Sfântul Teodor Sicheotul râvnind spre viață ascetică, a îndrăgit postul și rugăciunea. Mamei sale care dorea să-l înroleze în armata, i-a apărut în vis Sfântul Mucenic Gheorghe spunându-i că Teodor era chemat la slujirea împăratului Cerurilor, și nu cea a împăratului pământesc.

Atât Sfântul Gheorghe cât și Maica Domnului aveau să i se arate în numeroase rânduri Cuviosului Teodor, povatuindu-l și salvându-l din cursele vrasmajului diavol.Pentru râvna deosebită și pentru dragostea să, Dumnezeu i-a dăruit Sfântului Teodor darul facerii de minuni.

El a devenit astfel cunoscut mai ales că vindecător al bolilor.Sfântul Teodor Sicheotul a fost numit Episcop în Anastasiopolis, în pofida voinței lui, unde a păstorit vreme de unsprezece ani, după care s-a întors la mănăstirea de metanie, unde s-a nevoit până la sfârșitul vieții sale. Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul s-a mutat la Domnul la anul 613, în vremea domniei împăratului bizantin Heraclius.

Troparul Sfântului Ierarh Teodor Sicheotul

Cunoscut fiind din scutece sfinţit şi arătându-te plin de haruri, ai luminat lumea cu minunile şi mulţimile demonilor ai alungat, lucrătorule de sfinţenie, Părinte Ierarhe Teodor.

Pentru această roagă-te Domnului pentru noi.

Condacul Sfântului Ierarh Teodor Sicheotul

Ca pe unul ce prin faptele cele bune te-ai suit ca într-un car de foc, purtătorule de Dumnezeu, ai alergat către Locaşurile cele Cereşti şi că un înger vieţuind, împreună cu oamenii, ca un om, dănţuieşti împreună cu îngerii.

Pentru aceasta te-ai şi arătat vas Dumnezeiesc al minunilor, Preacuvioase Părinte Teodor.

Tot în această zi, facem pomenirea:

– Sfântului Mucenic Nearh;

– Sfântului Apostol Natanael;

Mâine, 23 aprilie, facem pomenirea Sfântului Mucenic Gheorghe.

calendar ortodox

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.