Președintele Klaus Iohannis, în vizită de 3 zile în Coreea de Sud
Președintele Klaus Iohannis, în vizită de 3 zile în Coreea de Sud
Politic Ultima Ora

Președintele Klaus Iohannis, în vizită de 3 zile în Coreea de Sud

Președintele Klaus Iohannis începe luni, o vizită oficială de trei zile în Coreea de Sud.

Klaus Iohannis va fi primit de către omologul său sud coreean, Yoon Seok-youl, la invitația cărui președintele României se află în Coreea de Sud.

Yoon Seok-youl, președintele Coreei de Sud
Yoon Seok-youl, președintele Coreei de Sud

Marţi șeful statului are programată primirea la preşedintele Yoon Suk-yeol, întrevederea cu premierul Han Duck-soo şi o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti şi ai mediului de afaceri, miercuri urmând să viziteze complexul de producţie Doosan Enerbility.

Premeirul Han Duck-soo
Premierul Han Duck-soo

Din delegaţia oficială care îl însoţeşte pe preşedinte fac parte ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, şi secretarul de stat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, Coreea de Sud este prima ţară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relaţiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008.

”Intensificarea contactelor politico-diplomatice dintre cele două state, trendul pozitiv al schimburilor comerciale bilaterale, precum şi multitudinea domeniilor în care există potenţial şi interes reciproc de colaborare reprezintă principalele premise care fundamentează decizia de a consolida Parteneriatul Strategic dintre România şi Republica Coreea, cu prilejul vizitei oficiale la Seoul, prima la nivel de şef de stat din ultimii 16 ani.

În acest context, va fi adoptată la cel mai înalt nivel „Declaraţia Comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic România – Republica Coreea”, un document care va stabili direcţiile principale de cooperare vizate de ambele părţi pentru următorii 10 ani”, a informat Preşedinţia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.