Loviutura de la Bruxelles! Avocatul Poporului și șeful Curții Constituționale în pericol 7
Dezvăluire ȘOC
Exclusiv Politic Ultima Ora

Loviutura de la Bruxelles! Avocatul Poporului și șeful Curții Constituționale în pericol

Europarlamentarul USR-PLUS, Dragoș Tudorache, anunță schimbări majore după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Concret, acesta spune că două instituții cheie, Avocatul Poporului și Curtea Conală vor fi reformate din temelii.

Mai mult, Tudorache anunță că se dorește revenirea la un Parlament cu 300 de mebrii, așa cum au decis românii la referendumul din 2009.

„Vom deschide imediat, în primele săptămâni de la începutul guvernării, două şantiere, două proiecte importante pentru România. Primul şantier este reforma constituţională.

Suntem singura forţă politică din România care a avut curajul şi viziunea, încă din timpul campaniei de europarlamentare, să vorbească despre reforma constituţională şi să vină cu un plan foarte concret, bine structurat, despre cum trebuie să arate această reformă.

Trebuie să ajungem la Parlamentul de 300, pentru care românii au votat acum mai bine de zece ani. Trebuie să depolitizăm Curtea Constituţională, trebuie să depolitizăm Avocatul Poporului, aceşti arbitri esenţiali în echilibrul statului român.

Ne trebuie un mecanism viabil de dizolvare a Parlamentului şi de declanşare a alegerilor anticipate atunci când intrăm într-o criză politică majoră”, a precizat Dragoş Tudorache.

Loviutura de la Bruxelles! Avocatul Poporului și șeful Curții Constituționale în pericol 8

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii