Ministrul muncii a făcut anunțul. Ce se va întâmpla cu pensiile după alegeri 7
Social Ultima Ora

Ministrul muncii a făcut anunțul. Ce se va întâmpla cu pensiile după alegeri

Ministrul muncii, Violeta Alexandu, spune că, anul viitor pensiile vor crește, dar nu 40 la sută, așa cum este legea votată în Parlament, ci cu, cât va permite creșterea economică a României.

Ministrul, dă vina pe PSD, care a inițiat actul normativ, acesta considerând că, social-democrații, dacă vroiau, creșteau pensiile cu 40 la sută, în timpul guvernării lor, dar nu au făcut acest lucru, știind că nu sunt banii necesari.

„Acest guvern este corect, este o echipă formată din oameni corecți. Pensiile vor crește și anii viitori.

Vor crește în funcție de posibilitățile bugetare și ministrul Finanțelor ne va da la finalul anului o situație clară a încasărilor la buget pentru anul în curs.

Noi am făcut o creștere în acest an, un an dificil, extraordinar de dificil și cred că și eu și cei care ne urmăresc văd ceea ce se întâmplă în acest moment în România, în Europa, peste tot în lume, acolo unde economia este afectată în mod evident și încasările la buget suferă.

Ministrul muncii a făcut anunțul. Ce se va întâmpla cu pensiile după alegeri 8

Prin urmare, noi am decis să facem totuși o creștere a pensiei în limita posibilităților bugetare, deși nicio țară membră a UE nu a făcut acest lucru pentru că s-au temut de imposibilitatea de acoperire a acestor costuri și pentru că ele însele, țările respective, au fost profund afectate de efectele pandemiei.

Noi am înțeles nevoile pensionarilor și am făcut această creștere”, a declarat Alexandru.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii