El e secretarul de stat USR-PLUS pe care Cîțu nu-l vrea demis! 9
Exclusiv Politic Știrea Zilei Ultima Ora

El e secretarul de stat USR-PLUS pe care Cîțu nu-l vrea demis!

Premierul Florin Cîţu a semnat miercuri demiterea peste 20 de secretari de stat ai USR-PLUS, deciziile fiind publicate în Monitorul Oficial în timp ce premierul susţinea că îi aşteaptă pe foștii aliați la negocieri.

Nu toți demnitarii numiți politic de formațiunea condusă de către Dan Barna și Dacian Cioloș vor pleca acasă. Unul dintre cei care vor rămâne pe loc este mai vechea noastră cunoștință Marius – Mihai Vasiliu de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, „ministrul din umbră“  al lui Cristian Ghinea.

El e secretarul de stat USR-PLUS pe care Cîțu nu-l vrea demis! 10

NewsTeam a aflat că acesta coordonează arii extrem de importante din cadrul fostului Minister al Fondurilor Europene: Direcția Generală Management Mecanism de Reziliere și Reziliență, Structura de Securitate, Direcția Generală Programare și Coordonare Sistem, inclusiv coordonarea inițiativei REACT-EU în vederea combaterii efectelor crizei generate de pandemia COVID-19, dar și Colegiul Ministerului.

El e secretarul de stat USR-PLUS pe care Cîțu nu-l vrea demis! 11

Datorită faptului că a fost foarte implicat pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență, premierul Florin Cîțu, care e și interimar la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dorește să îl păstreze momentan pe Marius – Mihai Vasiliu pe poziție, până la adoptarea programului de către Comisia Europeană, conform surselor NewsTeam.

Totuși, Cîțu nu îl va lăsa pe Vasiliu să acumuleze și mai multă putere, astfel că a amânat concursul pentru funcții de conducere, despre care confrații de la ZiuaNews au scris că era „cu dedicație“ pentru Vasiliu și protejații săi, secretarul de stat vizând poziția de director general – Direcția Generală Management Mecanism de Redresare și Reziliență.

„Având în vedere necesitatea reanalizării structurii organizatorice a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în vederea refacerii capacității administrative pe principiile eficienței instituționale, atingerii obiectivelor și ducerii la îndeplinire a tuturor atribuțiilor stabilite în acord cu cerințele Comisiei Europene pentru aplicarea politicilor comunitare, pentru asigurarea concentrării pe reformele relevante, precum și Raportul de audit public intern privind «Evaluarea gradului de încărcare a personalului din cadrul MIPE», aflat în procedură de avizare, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță întreruperea procedurilor de concurs aflate în derulare, cu reluarea procedurii la odată care va fi comunicată ulterior“, a notat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Surse din cadrul Ministerului Fondurilor Europene ne-au declarat că Marius – Mihai Vasiliu avea credit de la Cristian Ghinea pentru a începe o acțiune de concediere colectivă în instituție, în toamna acestui an.

Reamintim că același Marius – Mihai Vasiliu era anul trecut secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării, unde o încercare mai mult decât discutabilă de reorganizare a instituției a fost oprită în fașă chiar prin intervenția președintelui României, Klaus Iohannis.

Astfel, toate oalele s-au spart ulterior în capul ministrului Ion Ștefan, zis „Grindă“, deși în realitate principalul responsabil a fost chiar Marius – Mihai Vasiliu, „omul din umbră“ care a avut mână liberă din partea ministrului Ion Ștefan pentru a reforma instituția, deși a evitat să-și asume în mod public rolul, nesemnând practic niciun document legat de reorganizarea menționată.

El e secretarul de stat USR-PLUS pe care Cîțu nu-l vrea demis! 12Acesta a dobândit în mandatul lui Ion Ștefan un rol fundamental în ierarhia instituției, în condițiile în care era ordonator principal de credite și coordonează activitatea programelor naționale de investiții în infrastructură, construcții și reabilitări; ordonator principal de credite și coordonează activitatea Inspectoratului de Stat în Construcții; coordonator al structurilor de management ale programelor europene gestionate de minister; purtător de cuvânt și coordonator al activității de comunicare; șeful structurii de securitate a ministerului.

Până în noiembrie 2019, Marius – Mihai Vasiliu era doar un șef de serviciu (Serviciul Constatare Nereguli și Antifraudă) la Autoritatea de Management – Programul Operațional Regional.

Absolvent al Universității Româno-Americane, acesta a intrat în Ministerul Dezvoltării în anul 2005, în calitate de consilier al ministrului integrării europene de la acea vreme, Anca Boagiu.

El este fiul fostului șef PDL Tecuci – Florin Vasiliu.

El e secretarul de stat USR-PLUS pe care Cîțu nu-l vrea demis! 13Citește și:

Cum a ajuns „ministrul din umbră“ de la Dezvoltare secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Documente incendiare. Secretar de stat acuzat de abuz în serviciu! Presiuni asupra unui funcționar pentru eliberarea ilegală a unei licențe în domeniul piscicol

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.