Proiect păgubos pentru localitățile sucevene. „Utilități și mediu la standarde europene”
Economic Uncategorized

Adoptarea Proiectului de Buget 2018 este in dezbateri

Adoptarea Proiectului de Buget 2018

Adoptarea Proiectului de Buget 2018 este in dezbateri, discuțiile în comisiile parlamentare putând începe după Ziua Națională a Românei. Proiectul este finalizat, iar specialiștii de la Finanțe prezintă deja concluziile discuțiilor la Palatul Victoria. Acesta ar putea fi adoptat de Guvern până la sfârșitul lunii.

În acest weekend s-a lucrat la Ministerul Finanțelor la finalizarea proiectul bugetului consolidat. Astăzi vor fi prezentate concluziile premierului, Mihai Tudose. Sunt așteptați la Guvern reprezentanții Ministerului de Finanțe și Darius Vâlcov – un colaborator al PSD, în situații ce privesc măsurile fiscal bugetare.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, așteaptă ca săptămâna aceasta să ajungă la parlament proiectul bugetului, pentru a stabili apoi calendarul dezbaterilor.

Ce contine Proiectul de Buget 2018?

Din informațiile pe care le avem până acum, proiectul de buget conține majorarea salariului minim pe economie la 1900 de lei. Hotărârea de guvern va fi adoptată în acestă săptămână. Tot în proiect sunt cuprinși și banii care vor veni din contribuțiile sociale, după ce vor fi trecute în sarcina angajatului.

Potrivit calculelor specialiștilor de la Ministerul de Finanțe, vor exista mai mulți bani la buget anul viitor, aproximativ 4,5 miliarde de lei. Deficitul bugetar va fi de 3% din PIB, urmând ca Produsul Intern Brut să crească la peste 900 de miliarde de lei, potrivit Comisiei Naționale de Prognoză.

Citeste si: Klaus Iohannis semnează 2 legi de importanță majoră

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.