Ziua Marinei. Preşedintele şi premierul, prezenţi la evenimentele din Portul Militar din Constanţa 1
Ultima Ora Social

Ziua Marinei. Preşedintele şi premierul, prezenţi la evenimentele din Portul Militar din Constanţa

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban participă, sâmbătă, la activităţile desfăşurate în Portul Militar din Constanţa cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române.

Ediţia din acest an a Zilei Marinei este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române şi va fi sărbătorită altfel, având în vedere noile condiţii impuse de pandemia de coronavirus.

Potrivit organizatorilor, evenimentele de la Constanţa vor începe la ora 9.55 cu întâmpinarea preşedintelui Klaus Iohannis, iar după trecerea în revistă a gărzii de onoare, la ora 10,00, este programat ceremonialul ridicării Pavilionului, Geacului şi a Marelui Pavoaz la bordul navelor militare, odată cu intonarea imnului de stat şi cu executarea a 21 de salve de tun.

În continuare, va fi oficiat serviciul religios, care va fi urmat de alocuţiunea şefului statului.

După ceremonia din Portul Militar, marinarii vor prezenta exerciţiul naval întrunit „Forţele Navale Române 2020”, care se va desfăşura în acvatoriul portului Constanţa şi în rada exterioară a acestuia.

Evenimente în mai multe orașe ale țării

Evenimente dedicate Zilei Marinei Române vor avea loc, de asemenea, la Brăila şi Tulcea, acolo unde sunt planificate, sâmbătă, de la ora 10,00, scurte ceremonii de ridicare a Pavilionului, Geacului şi a Marelui Pavoaz la bordul navelor militare, după care acestea vor defila în formaţie, pe Dunăre, până la ora 11,00.

La Bucureşti, este planificată o ceremonie restrânsă în Parcul „Regele Mihai I”, unde va fi ridicat Pavilionul, iar după oficierea unui serviciu religios va fi citit Ordinul comun al miniştrilor Apărării Naţionale, Afacerilor Interne şi Transporturilor privind sărbătorirea Zilei Marinei Române şi se vor depune coroane de flori.

La Mangalia, ceremonia va fi organizată în interiorul Portului Militar, unde, după ridicarea Pavilionului, Geacului şi a Marelui Pavoaz, va fi citit ordinul comun al miniştrilor de resort şi va oficiat un serviciu religios.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.