I-au dat de urmă! ”Îl vom judecă în față întregii țări, în față întregii lumi” 1
Ultima Ora Justiție

I-au dat de urmă! ”Îl vom judecă în față întregii țări, în față întregii lumi”

Plahotniuc nu a zburat din Chișinău, dar ar fi ajuns cu un automobil în regiunea transnistreană, de unde a plecat la Odesa, iar de acolo ar fi zburat cu un avion privat. Această informație a fost confirmată pentru TV8 din mai multe surse.

I-au dat de urmă! ”Îl vom judecă în față întregii țări, în față întregii lumi” 2

Unicul avion privat care a zburat aseară, către ora 17,00, de la Odesa ar fi fost această aeronava Cessana 680 A, înregistrată în Turcia. Avionul a zburat spre Istanbul și ar fi aterizat pe aeroportul Sabih.

PDM a anunțat într-un comunicat oficial că Plahotniuc a plecat pentru câteva zile din țară să-și vadă familia.

Serviciul de presă al formațiunii nu menționează și locul unde a plecat Plahoniuc. Oficial, liderul PDM este divorțat. El are 2 copii care de mai multă vreme locuiesc în Elveția. În aceeași țară, Plahotniuc are mai multe proprietăți, printre care o vila luxoasă chiar pe malul lacului Geneva.

Andrei Năstase, noul ministru de Externe al Moldovei, promite că îl va aduce în față justiției pe Vladimir Plahotniuc, care a fugit vineri din țară.

„Am fost pur și simplu intoxicați cu manipulări și dezinformări în ultimii ani. Am fost constant mințiți și ținuți într-o permanentă ofensivă fake news. Opinia publică a fost hărțuită pur și simplu cu propagandă mincinoasă susținută de canalele media finanțate din bani furați de Plahotniuc și de camarilă să din banii statului, din banii oamenilor. Dacă a plecat sau nu din țară Plahotniuc poate fi în aceste momente fierbinți o tema de interes, dar aș dori, cu multă responsabilitate, să acordăm atenția cuvenită celor care urmează, concret, să se întâmple în perioada următoare. Trebuie să ne apucăm de muncă, sunt atât de multe de făcut, sunt atât de multe de reperat după acești ani în care țară a fost jefuită, sărăcită, depopulată. Mă întrebați și despre Sor, o altă unealtă a lui Plahotniuc. Vreau să rețînă foarte bine orice cetățean al Republicii Moldova un lucru esențial. Dacă au plecat sau nu din țară vom află relativ repede. Dar, oriunde s-ar ascunde pe acest Pământ criminalii poporului nostru, justiția liberă a Moldovei îi va găși. Ne vom aduce acasă călăul și-l vom judecă în față întregii țări, în față întregii lumi. Rețineți aceste cuvinte, lăsăți timpul să-mi măsoare vorbele!”, a declarat Năstase pentru Deutsche Welle.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.