Directorul liceului era atât de beat încât a adormit lângă mașină 1
Ultima Ora Social

Directorul liceului era atât de beat încât a adormit lângă mașină

Cristian Florea Ioneață, directorul Colegiului Tehnic „Ștefan Milcu” din Calafat, era cunoscut printre dascăli, dar și pentru elevi, pentru faptul că îi place să bea. Chiar dacă a ajuns chiar să fie cules de pe jos de către elevi, Ioneață și-a păstrat funcția pentru că toată lumea s-a uitat în altă parte atunci când directorul venea rangă la liceu. Totul s-a terminat însă când au fost făcute publice mai multe poze, dar și un video cu Ioneață beat.

Directorul liceului era atât de beat încât a adormit lângă mașină 2

Pozele au fost publicate de adevărul.ro, care a stat de vorbă cu mai mulți profesori de la liceul unde Ioneață era director. „Nu ştiu cine a făcut fotografia. A fost o zi onomastică în şcoală şi domul director a băut iar peste măsură. Împreună cu alţi colegi, l-am dus pe braţe la maşina mea, m-am oferit să-l duc acasă”, a spus profesorul Gigi Ifcovici.

„Din păcate, domnul Ioneaţă este foarte des văzut la şcoală sub influenţa băuturilor alcoolice. Eu l-am dus de multe ori pe braţe acasă. Şi l-am avertizat să se potolească, să nu mai bea, că o să-l filmeze careva, şi uite că s-a întâmplat. I-am zis şi s-a supărat pe mine, mi-a zis să-mi văd eu de treabă. Grav este că l-au văzut de atâtea ori aşa nu numai profesorii. Uneori chiar elevii l-au ridicat de pe jos. Mie, personal, mi-au spus că l-au văzut în curte, căzut lângă o maşină. O situaţie greu de comentat”, a mai spus dascălul, pentru sursa citată.

Dragostea de băutură a directorului a fost confirmată și de un alt dascăl: „Este scandalos, toată lumea ştie că domnul director atunci când merge la vreo petrecere, rămâne ultimul la masă şi nu mai poate fi ridicat de acolo. S-a întâmplat de multe ori, nu o singură dată. Şi eu l-am cărat pe braţe şi l-am dus acasă. Nu se poate abţine când vede alcool”, a mai spus și un alt profesor.

Replica directorului nu s-a lăsat așteptată: „Eu nu pot să comentez chestiile astea, că nu ştiu cât de autentice sunt. E adevărat, eu sunt în poze, sunt  în curtea şcolii, dar nu-mi mai amintesc. Eu nu beau să nu mai ştiu de mine, nu există dovezi, nimeni nu mi-a pus etilotestul, poate m-a lăsat inima, eu sunt cardiac”, a declarat Cristian Ioneaţă, directorul Colegiului.

Cristian Ioneaţă a fost director adjunct la Colegiul Tehnic în perioada 2006 – 2012 și din nou în 2015 – 2016. Din ianuarie 2017 este director general. Conducerea Inspectoratul Şcolar Dolj a declarat că va declanşa o anchetă şi va trimite o comisie la Colegiul din Calafat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.