CFR SA a desemnat firma care va construi racordul Gara Nord – Aeroportul Otopeni 1
Ultima Ora Social

CFR SA a desemnat firma care va construi racordul Gara Nord – Aeroportul Otopeni

CFR SA a desemnat firma care va construi racordul Gara Nord – Aeroportul Otopeni. Licitația a fost câștigată de o asociere de trei firme cu o ofertă financiară de 398.160.000 lei fără TVA.

Valoarea totală estimată a contractului, care are o durată de 14 luni (2 luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie), este de 420.113.085 lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din Fonduri de Coeziune şi Buget de Stat, aferente cadrului financiar 2014-2020.

Obiectul contractului  are drept scop asigurarea unei legături directe între Gara de Nord Bucureşti şiAeroportul Internaţional Henri Coandă prin construirea unei căi ferate duble în lungime de 2,95 km, a unui viaduct de 1,52 km care va traversa DN1, 3 podete, instalaţie de centralizare electronică şi o statie de călători la terminalul T1.

Lucrările pentru Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București (Faza I) sunt incluse în obiectivul de investiţii Modernizarea liniei Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, în cadrul căruia CFR SA a semnat în luna aprilie şi contractul de lucrări pentru dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti, proiect în valoare de 50,5 milioane lei, cu finanţare asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.