Video. Telorman, județul premierului Dăncilă, este sub ape de două zile 1
Ultima Ora Social

Video. Telorman, județul premierului Dăncilă, este sub ape de două zile

Mai multe zone din judeţul Teleorman, județul premierului Viorica Dăncilă, au fost inundate, în ultimele două zile, din cauza ploilor puternice, iar pe Drumul European 70 nivelul apei ajunge la 30 de centimetri. Afectate de inundaţii sunt 70 de gospodării, de unde pompierii scot apă continuu. Totodată, o viitură formată sâmbătă după o rupere de nori a măturat trei comune din Munţii Sebeşului, judeţul Alba, provocând pagube uriaşe localnicilor. Momentul în care apa amestecată cu noroi a ajuns într-unul dintre sate a fost filmat de un localnic.

Numărul gospodăriilor afectate de inundaţii în judeţul Teleorman a ajuns la 70.

Cele mai afectate zone sunt Drăgăneşti Vlasca şi Orbeasca, iar pe drumul european 70, în dreptul localităţii Drăgăneşti Vlasca, se circulă cu dificultate, apa continuând să acopere carosabilul după o zi de eforturi ale pompierilor militari.

Râul Câlniştea este principalul factor de risc în zona Drăgăneşti Vlasca şi pentru că acolo nu s-au făcut lucrări de întărire a malurilor, apa afectează locuinţele oamenilor în fiecare an.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, munca pompierilor teleormăneni continuă în ritm alert şi de două zile se lucrează la scoaterea apei din gospodăriile oamenilor.

„La intersecţia drumurilor DJ 503 si E 70 (DN 6) o lamă de apă de aproximativ 30 centimetri traversează carosabilul, îngreunând circulaţia. Pentru fluidizarea traficului în zonă, acţionează echipajele specializate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman”, a spus Gelu Dragomir.

În plus, nivelul apei pe Drumul European 70 este în creştere. Fluidizarea traficului rutier este asigurată de poliţiştii rutieri prezenţi la faţa locului. Pe DN 6, în localitatea Drăgăneşti Vlaşca, circulaţia este dirijată pe un singur sens.

Având în vedere ultimele atenţionări meteorologice, pentru cetăţenii cu autoturisme mici, poliţiştii recomandă ruta ocolitoare Drăgăneşti Vlaşca – Comoara – Videle – Ghimpaţi.

O viitură formată după o rupere de nori a măturat trei comune din Munţii Sebeşului, judeţul Alba, provocând pagube uriaşe localnicilor. Momentul în care apa amestecată cu noroi a ajuns într-unul dintre sate a fost filmat de un localnic, transmite MEDIAFAX.

Un localnic din satul Pianu de Sus, judeţul Alba, a filmat, sâmbătă, momentul în care viitura care a distrus gospodăriile a sute de localnici, din trei comune, a ajuns chiar la poarta lui.

Bărbatul a postat imaginile pe Facebook.

Publicată de Ioan Popa pe Sâmbătă, 1 iunie 2019

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.