https://www.youtube.com/watch?v=aEWqG0AMnhI
Ultima Ora Social

Video. Cum a fost decorat Florin Morariu, „eroul cu făcăleţ de la Londra”

Florin Morariu, numit „eroul cu făcăleţ de la Londra”, a primit vineri, 5 aprilie 2019, distincția pentru curaj din partea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, „The Queen’s Commendation for Bravery”.

Ceremonia a avut loc în Turnul Londrei, potrivit Mediafax.

„Ceremonia, care a durat 4 ore, a avut loc în Turnul Londrei și am avut niște emoții foarte mari, dar când am urcat pe scenă mi-au trecut. Mi-a fost înmânată distincția de către un lord, care este reprezentantul Casei Regale a Marii Britanii. Sunt mândru că am primit această distincție, dar și fericit, m-au felicitat toți cei prezenți. Mi-au făcut o prezentare foarte frumoasă. Împreună cu mine au mai fost încă două persoane care au primit această distincție, iar alte 20 de persoane au primit medalii. Aș vrea să le spun românilor că, oriunde s-ar afla, în orice colț al lumii, să nu uite că sunt români”, a spus Florin Morariu.

În noaptea de 3 spre 4 iunie 2017, dubă închiriată de trei indivizi a intrat în mulțimea aflată pe Podul Londrei. Atacatorii aveau asupra lor cuțite și au început să atace trecătorii. Nu au scăpat nici persoanele care se aflau în barurile de lângă London Bridge, în celebra Borough Market.

Florin Morariu lucra atunci într-o brutărie de lângă London Bridge și a reușit să filmeze cu telefonul mobil momentele de coşmar de pe străzi. Pe înregistrare se aude cum românul le povesteşte colegilor de serviciu că a lovit un terorist care înjunghiase o persoană. Românul și un coleg din brutărie au bețe în mâini pentru a se apăra. El îi cere unui alt coleg să-i aducă un făcăleț pentru a interveni din nou în caz de nevoie.

De asemenea, la sfârșitul filmului se pot vedea două victime înjunghiate, care primesc ajutor.

Florin Morariu era anunțat în vara lui 2018, printr-o scrisoare din partea guvernului britanic, de faptul că a fost propus de către premierul Theresa May pentru a primi distincţia „The Queen’s Commendation for Bravery”. Aceasta se oferă pentru comportamentul curajos al militarilor și civililor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.