Vestimentație obligatorie pentru pelerinii care vor merge la vizita Papei de la Blaj
Ultima Ora Social

Vestimentație obligatorie pentru pelerinii care vor merge la vizita Papei de la Blaj

 Pelerinii care vor fi prezenți pe Câmpia Libertății de la Blaj, la vizita Papei Francisc, în 2 iunie, pot participa la slujbă doar dacă au ținută decentă, potrivit solemnității momentului, să aibă genunchii și umerii acoperiți. Animalele de companie vor fi interzise, au transmis, luni,organizatorii.

Potrivit informațiilor publicate de organizatorii evenimentului care va avea loc la Blaj, în data de 2 iunie, pelerinii care participă la vizita Papei Francisc trebuie să fie îmbrăcați decent, cu o vestimentație care să acopere umerii și genunchii. De asemenea, pot aduce cu ei apă în sticlă de plastic, scaun pliabil, umbrelă, rucsac mic, sandwich, iar pentru copiii sub 3 ani este permis accesul în cărucior.

Pe Câmpia Libertății, în data de 2 iunie 2019, accesul va fi permis între orele 6.00 – 10.00, iar pentru evitarea aglomerației se recomandă sosirea din timp a pelerinilor. Intrarea se va face pe baza biletului gratuit, nominal, și a actului de identitate, în urma unui control de securitate.

Organizatorii mai spun că accesul pe Câmpia Libertății cu animale de companie este interzis.

Evenimentul începe la ora 10.00 și cuprinde Sfânta Liturghie, cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, după care va avea loc întâlnirea Sfântul Părinte cu comunitatea romă din Blaj.

În total, se estimează că la Blaj vor ajunge aproximativ 150.000 de pelerini, din toată ţara şi din străinătate – SUA, Canada, Italia, Franţa, Germania, Austria. Pentru cei care nu vor avea locuri pe Câmpia Libertăţii din Blaj vor fi instalate ecrane uriaşe, pe care vor putea urmări ceremonia.

„Pentru toţi acei pelerini care nu vor putea să aibă acces pe Câmpia Libertăţii, noi, în colaborare cu autorităţile locale am gândit locuri în care vom amplasa ecrane uriaşe, lumea va putea să urmărească în direct Sfânta Liturghie şi Beatificarea de pe Câmpia Libertăţii. În acele locuri vor fi şi preoţi disponibili pentru a susţine spiritual credincioşii prezenţi. Estimarea participării este foarte mare, tocmai de aceea am gândit şi locaţii unde aceste persoane vor fi bine primite, vor fi însoţite, vor fi informate şi ne dorim ca niciun pelerin prezent în Blaj să nu plece fără să-l vadă pe Sfântul Părinte Papa Francisc”, a declarat, luni, părintele vicar general Cristian Barta, de la Arhiepiscopiei Majoră Greco-Catolică Blaj.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie și va fi prezent la București, Iași, Blaj și Șumuleu Ciuc.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.