cițu gaze energie electrică
cițu gaze energie electrică
Exclusiv Social Ultima Ora

VESTEA ȘOC DE LA CÎȚU! Toți românii vor avea de suferit! ”Guvernul nu va interveni la plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică!”

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul nu va interveni pentru plafonarea preţului la energie, iar România are nevoie de independenţă energetică.

Cîțu a a adăugat că trebuie să li se explice oamenilor foarte clar de ce au crescut preţurile la energie şi a mai precizat că majoritatea energiei este produsă în companii de „stat.

„Am cerut să avem această întâlnire, de fapt am anunţat la ultima întâlnire că ne vom revedea.

Ştiţi foarte bine că există o îngrijorare în spaţiul public care se accentuează în ceea ce priveşte preţurile la energie, în special pentru că vine sezonul de iarnă, plata facturilor şi atunci trebuie să venim cu soluţii.

Bineînţeles că soluţia asupra preţurilor nu poate să vină de la premier.

Trebuie să găsim soluţiile împreună. Vă spun din capul locului că nu vom interveni pentru a plafona preţurile.

Asta ca să fie foarte clar. La ultima noastră întâlnire am înţeles problema majoră cu care ne confruntăm acum – o creştere a preţurilor peste tot în Uniunea Europeană.

În acelaşi timp am înţeles problema noastră, aceea că trebuie să şi importăm energie şi nu producem exact cât avem nevoie.

Să ştiţi că de la discuţia noastră m-am tot gândit şi eu sunt gata să îmi asum acest obiectiv, împreună cu dvs, dar îmi asum acest obiectiv.

Este clar că avem nevoie de o independenţă energetică a României.

Asta am înţeles eu din ce s-a întâmplat în această perioadă”, a afirmat Florin Cîţu la întâlnirea de marţi de la Palatul Victoria cu ministrul Energiei Virgil Popescu, ministrul Muncii Raluca Turcan, şi cu reprezentanţi ai ANRE, Transelectrica, OPCOM şi Consiliului Concurenţei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.