Veste proastă pentru iubitorii de călătorii. Veneția va impune taxe de intrare
Lovitură pentru iubitorii Veneției. Nu se vor mai putea plimba cu barca în centrul istoric
Ultima Ora Externe

Veste proastă pentru îndrăgostiți. Veneția va impune taxe de intrare pentru turiști

Consiliul municipal din Veneţia a aprobat marţi o taxă de intrare pentru turiştii care vizitează faimosul oraş din Laguna Veneta, informează dpa, potrivit agerpres.

Momentul în care această taxă va intra în vigoare rămâne însă în prezent neclar. Planurile iniţiale vizau taxarea turiştilor cu 3 euro (2,65 dolari) pentru o vizită de o zi începând din luna mai.

În anul următor, taxa ar creşte la 6 euro şi ar putea ajunge chiar la 10 euro în zilele cu un număr mare de turişti.

Turismul de masă este de mult timp o problemă pentru Veneţia, chiar dacă este principala sursă de venit a oraşului. Ca urmare a acestui fenomen, oraşul se confruntă cu supraaglomerarea, creşterea preţurilor la locuinţe şi diminuarea populaţiei locale.

În 2016, grupul pentru conservarea patrimoniului Italia Nostra a estimat că un număr de 30 de milioane de persoane vizitează oraşul în fiecare an, cu un aflux zilnic mediu de peste 82.000 de persoane.

Sub auspiciile acestei scheme de taxare a intrării, vizitatorii cazaţi în pensiuni vor fi scutiţi de plata taxei. Oaspeţii hotelurilor plătesc deja o taxă locală pentru sejur.

Citeşte şi: Apropiaţii lui Macron au fost eliberaţi din puşcărie

„Nu suntem interesaţi să facem bani”, a declarat primarul Luigi Brugnaro în această lună. „Scopul este de a contribui la plata întreţinerii şi curăţeniei acestui oraş istoric”, a spus el.

„Trebuie să spunem întregii lumi cât de greu este să administrăm un astfel de loc special”, a adăugat primarul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.