Miliarde de euro furate în România
Miliarde de euro furate în România
Social Ultima Ora

Veste mare de la Bruxelles! Mai mulți bani în buzunarele a milioane de români! Salariul va fi ca-n Germania!

Europarlamentarul Victor Negrescu, inițiator al campaniei naționale pentru introducerea salariului minim european, salută publicarea de către Comisia Europeană a propunerii privind introducerea noului mecanism la nivelul Uniunii Europene.

Propunerea executivului european prevede apariția salariului minim în toate statele europene, crearea unor mecanisme de dialog social eficiente și recomandă raportarea la salariul mediu național a salariului minim din fiecare stat membru, asigurându-se astfel condiții salariale decente pentru toți europenii, reducerea decalajelor și o evoluție graduală și predictibilă privind nivelul de trai la nivel european.

Inițiativa introducerii salariului minim european a venit din partea familiei social democrate încă din anul 2014.

De altfel, măsura a făcut parte din programul candidaților noștri pentru șefia Comisiei Europene, Martin Schulz și Frans Timmermans, și a fost pentru prima dată evocată la București cu ocazia evenimentului organizat împreună cu candidatul PES, de către PES activists România, în cadrul campaniei din 2014.

Sunt bucuros că suntem tot mai aproape de realizarea acestui deziderat și pot spune astăzi că în mod cert vom avea un salariu minim la nivel european. Conceptul se referă la principiul conform căruia pentru o muncă egală trebuie un salariu egal, decent, peste tot în Europa, iar pentru implementarea sa vor exista fonduri suplimentare, în special pentru IMM-uri, pentru a asigura o tranziție ușoară.

Le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut în această privință, în mod special partenerilor sociali, și miilor de persoane care au semnat petiția inițiată de noi și care a fost depusă la Parlamentul European”, a declarat eurodeputatul social democrat Victor Negrescu.

Veste mare de la Bruxelles! Mai mulți bani în buzunarele a milioane de români! Salariul va fi ca-n Germania! 3

 

 

Partidul Social Democrat și PES activists România au lansat în luna ianuarie o campanie națională privind introducerea salariului minim la nivel european, susținută activ de partenerii sociali, care a avut ca menire să sprijine eforturile Partidului Socialiștilor Europeni și ale comisarului Nicolas Schmit pentru introducerea salariului minim european. Suplimentar, social democrații au depus la nivelul Parlamentului României o serie de modificări legislative menite să introducă în legislația națională propunerile făcute la nivel european.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.