VAR-ul va fi introdus și în Liga 1. Când va fi folosită tehnologia 1
VAR-ul va fi introdus și în Liga 1. Când va fi folosită tehnologia
Ultima Ora Sport

VAR-ul va fi introdus și în Liga 1. Când va fi folosită tehnologia

VAR-ul (sistemul de ajutor video) va fi introdus și în Liga 1 din sezonul următor, a dat asigurări Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Deși inițial se discuta despre posibilitatea ca în anumite partide să fie folosită tehnologia, oficialul a declarat că lucrurile nu vor sta așa. Toate meciurile din campionatul românesc vor beneficia de ajutorul sistemului. Dacă nu se ivesc anumite probleme, atunci din stagiunea următoare VAR-ul va fi introdus. „Primele meciuri care pot beneficia, dacă nu va fi absolut nicio problemă, vor fi din noul sezon competiţional, 2020-2021. Nu vom agrea să avem doar anumite meciuri , care să fie selectate pentru a beneficia de sistemul VAR. Dacă se va implementa, toate meciurile trebuie să beneficieze de acest sistem”, a precizat președintele Federației Române de Fotbal.

Costurile sunt destul de mari. Doar pentru pregătirea arbitrilor se preconizează cheltuieli de peste 50.000 de euro. „Odată ce ne-am asumat acest proces, ne vom asigura şi de implemetarea lui. Adică în niciun caz nu suntem dispuşi să investim, şi o vom face, în tot ceea ce înseamnă pregătirea arbitrilor şi în vară și să avem surpriza că LPF nu are resursele financiare. Estimăm cheltuielile undeva la 50.000-60.000 de euro pentru pregătirea arbitrilor”, a adăugat președintele FRF, care dă asigurări că entitatea pe care o conduce va suporta cheltuielile dacă Liga Profesionistă de Fotbal nu are bugetul necesar:

„Sunt trei părţi implicate în acest protocol, FRF, AIFAB şi FIFA. LPF nu există în acest protocol. Singurul rol al LPF-ul în această componentă este să se asigure că în vara anului următor, ba chiar mai devreme, se implementează pentru că undeva în primăvară va trebui să cumpărăm noua tehnologie, să aibă banii. Dacă LPF nu va avea resursele financiare, vă asigur că VAR nu se va implementa în orice condiţii”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.