Ultima oră. Vremea ia o întorsătură drastică. Se anunță cod de vânt puternic
Ultima Ora Social

Vânt PUTERNIC în Capitală cu viteze la rafală de până la 70 km/h și temperaturi scăzute în următoarele zile

Vânt PUTERNIC în Capitală cu viteze la rafală de până la 70 km/h și temperaturi scăzute în următoarele zile

Vremea va fi instabilă în Bucureşti, în următoarele zile, cu vânt puternic şi viteze la rafală de până la 70 km/h, în timp ce temperaturile maxime nu vor depăşi 17 de grade Celsius, conform prognozei de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), scrie Agerpres.

Potrivit meteorologilor, începând de marţi, 23 octombrie, ora 22:00, până miercuri, ora 9:00, în Capitală vântul se va intensifica treptat, cu viteze la rafală spre dimineaţă în jurul a 45 km/h. Cerul va fi temporar noros, iar temperatura minimă va fi de 8 – 9 grade Celsius.

De asemenea, începând de miercuri dimineaţa, de la ora 9:00, până joi, la ora 9:00, vremea va fi vântoasă, cu intensificări ale vântului de 50 – 60 km/h şi temporar, mai ales după-amiaza, 60 – 70 km/h. În cursul nopţii, vântul va slăbi în intensitate şi va avea viteze în general între 35 şi 45 km/h.

„Cerul va fi mai mult noros şi trecător va ploua slab în a doua parte a zilei. Valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 2 – 5 grade Celsius”, precizează ANM.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de joi, 25 octombrie, vântul va mai avea intensificări temporare, cu viteze în general de 40 – 50 km/h, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius.

ANM a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic pentru şase judeţe din sud-vestul ţării, valabilă miercuri, 24 octombrie, între orele 12:00 şi 19:00. Judeţele afectate sunt: Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu, unde vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.

Totodată, începând marţi seara de la ora 22:00, până miercuri, la ora 22:00, va fi în vigoare un Cod galben de intensificări ale vântului în zonele joase de relief şi de ninsori viscolite la munte.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii