Începe înscrierea în învăţământul primar
Începe înscrierea în învăţământul primar
Ultima Ora Breaking News Social

Vacanța s-a încheiat. Elevii și profesorii se întorc în bănci. Mesajul ministrului educației

Elevii şi preşcolarii încep luni cursurile semestrului al doilea, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Pe 29 mai se vor încheia cursurile pentru clasa a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, iar pe 5 iunie pentru clasa a VIII-a.

Elevii şi preşcolarii vor intra în vacanţa de vară pe 13 iunie.În acest an şcolar probele scrise/testele de citire din cadrul evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în intervalul 11 – 28 mai 2020.

Pe data de 10 iulie va avea loc prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, le transmite atât lor, cât şi cadrelor didactice mult succes.

”Dragi elevi și profesori,

În mod normal, astăzi și eu ar fi trebuit să fiu la școală alături de elevii și profesorii Colegiului Tudor Vianu din Capitală, dar semestrul al II-lea îl încep de data aceasta la Ministerul Educației și Cercetării. Sunt însă cu gândul la fiecare elev și profesor din țară și le transmit tuturor mult succes!

Știu că pentru voi, dragi elevi, semestrul întâi a fost foarte scurt și ritmul pentru învățare și evaluare a fost unul alert și a presupus un efort susținut din partea voastră!

Urmează un semestru mai lung și va trebui să vă concentrați asupra a ceea ce va urma, pentru unii dintre voi, simulări și examenele naționale, iar pentru alții, olimpiade, teste și teze! Dar, pe lângă toate acestea, nu uitați să zâmbiți și să vă jucați. Este un drept al vostru!

Vacanța s-a încheiat. Elevii și profesorii se întorc în bănci. Mesajul ministrului educației 3

Și profesorii au dreptul să zâmbească, mai ales că semestrul al doilea reprezintă pentru noi, cadrele didactice, o provocare: începem #debirocratizarea!

? Trebuie să ne concentrăm cu toții mai mult pe nevoile elevilor noștri, să le dezvoltam competențe, să îi aducem mai aproape de viață și, nu în ultimul rând, să le formăm caractere. Să îi învațăm să fie OAMENI! Starea de bine în școală depinde de fiecare dintre noi!”, scrie ministrul educației.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.