Un ucrainean a fost prins pe Aeroportul Otopeni cu 18 capsule de cocaină în stomac! 3
Ultima Ora Justiție Social

Un ucrainean a fost prins pe Aeroportul Otopeni cu 18 capsule de cocaină în stomac!

Un tânăr ucrainean care avea în stomac 18 capsule cu cocaină a fost prins pe Aeroportul Otopeni de către Poliția Română. Tânărul venea din Brazilia și voia să ajungă în Ucraina, tranzitând țara noastră. Traficantului i-au fost eliminate capsulele din stomac la spital, după care a fost reținut, a anunțat Poliția Română.

Un ucrainean a fost prins pe Aeroportul Otopeni cu 18 capsule de cocaină în stomac! 4

Cele 18 capsule pe care le-a transportat tânărul cântăreau în total 143 de grame de cocaină. Pentru acest transport, tânărul a primit 500 de euro:

„În urma unei operaţiuni comune a Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră şi D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, s-a reuşit prinderea unui cărăuş de droguri care intenţiona să tranziteze ţara noastră, cu destinaţia Ucraina. Este vorba despre un tânăr de 27 de ani, cetăţean ucrainean, care ingerase, în Brazilia, 18 capsule cu cocaină ce conţineau, în total, aproximativ 143 de grame de cocaină, cu scopul de a le preda membrilor unei reţele infracţionale ce acţiona pe teritoriul ţării sale”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române, transmis de Mediafax.

Ucraineanul a fost pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, după ce a călătorit din Sao Paolo, din direcția Barcelona: „Aici, în baza unei analize de risc, efectuate de poliţişti de frontieră, a fost selectat pentru control specific antidrog. Chiar dacă, la controlul bagajelor nu au fost identificate droguri ascunse, pasagerul a fost examinat şi cu aparatul X Ray din dotarea Poliţiei de Frontieră, fiind observate, în stomacul bărbatului, 18 caşete cu substanţă. După acel moment s-a solicitat sprijin de specialitate de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, din cadrul Poliţiei Române şi s-a luat decizia sesizării D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, de către Poliţia de Frontieră, întrucât existau suspiciuni rezonabile că pasagerul transportă, în corp, capsule ce conţin droguri”, se mai arată în comunicatul Poliţiei.

Ucraineanul a fost internat până duminică într-un spital din Capitală, sub escorta poliției române. Acestuia i s-au aplicat procedurile medicale prin care au fost eliminate capsulele cu droguri din organism. După externare, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.