Un preot a dat o recomandare pentru un permis de port armă. „Are o viață curată și o trăire duhovnicească pilduitoare pentru cei din jurul său” 1
Ultima Ora Social

Un preot a dat o recomandare pentru un permis de port armă. „Are o viață curată și o trăire duhovnicească pilduitoare pentru cei din jurul său”

Un preot din Iași a dat o recomandare unui enoriaş pentru eliberarea unui permis de port armă, pe care l-a caracterizat drept o persoană „cu calități morale deosebite, acre iubeşte Sfânta Liturghie şi Rugăciunea”. În schimb, reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei susțin că preotul a eliberat un act „în afara competențelor sale” și vor efectua verificări, scrie Mediafax.

Alertă. Pistolarul din Sectorul 2 a fost prins

Grozăvia preotului din Iaşi a fost făcută publică, după ce a apărut o fotografie a unei recomandări emise de o alt preot al Protopopiatului Hârlău.

„Prin prezenta, îl caracterizăm pe sus numitul ca având calități morale deosebite, împlinindu-și îndatoririle duhovnicești, iubind Sfânta Liturghie și rugăciunea, citind cărți de zidire sufletească și având o viață curată și o trăire duhovnicească pilduitoare pentru cei din jurul său. Dovedind dragoste și devotament față de Sfânta Biserică, respectându-și familia cu care este în relații cordiale foarte bune, a devenit pildă pentru mulți enoriași ai parohiei noastre. Eliberăm prezenta în vederea completării dosarului personal pentru a obține avizul pentru port-armă”, se arată în textul recomandării făcută de către un preot al protopopiatului Hârlău.

În fotografia care a ajuns la presă atât numele preotului, cât și al persoanei pentru care se dă recomandarea sunt obscurate, însă documentul este semnat și stampilat. La rândul lor, oficialii Mitropoliei Moldovei și Bucovinei susțin că preotul a eliberat un document în afara competențelor sale și spun că vor face verificări.

„Categoric acest preot – dacă e reală informația – a eliberat un document cu totul în afara competențelor sale. Un preot nu poate face recomandări în urma căruia cineva să primească permis port-armă. Vom cerceta cazul și vom lua măsuri ca pe viitor să nu mai apară astfel de situații”, a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Constantin Sturzu.

Potrivit site-ului Poliției Române, pentru eliberarea unui permis port-armă sunt necesare o cerere de eliberare a permisului de armă, actul de identitate al solicitantului, un certificat medical din care să rezulte că nu suferă de una dintre afecţiunile stabilite de Ministerul Sănătăţii, certificat de cazier judiciar, aviz psihologic – din care să rezulte că solicitantul este apt să deţină, să poarte şi să folosească arme şi muniţii – eliberat de un psiholog autorizat, două fotografii color cu dimensiunea 4 x 5 cm, dovada achitării taxelor pentru autorizare și certificatul de deţinător al armelor neletale în care sunt înscrise armele pentru care se solicită eliberarea permisului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.