Plopul care ”a făcut” mere în decembrie 1989 și l-a dărâmat pe Ceaușescu
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, dau startul investigațiilor la Caransebeș. Ies la iveală ororile
Ultima Ora Social

Un nou muzeu se va deschide în Capitală. Va prezenta Ororile Comunismului

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, în calitate de for decizional, o lege privind înfiinţarea Muzeului Ororilor Comunismului în România. Sediul urmează să fie stabilit de Ministerul Culturii.

Au fost 276 de voturi ‘pentru’. Muzeul va fi instituție publică de cultură și va prezenta crimele şi abuzurile şi torturile trăite de poporul român în perioada 1945 – 1989.

„Muzeul are ca obiectiv prezentarea realităţilor vieţii social – economice şi culturale din România în perioada 1945-1989, cu scopul informării corecte a publicului asupra abuzurilor, crimelor, torturilor asupra oponenţilor regimului comunist. Muzeul are ca scop colectarea, studierea, colecţionarea, conservarea, etalarea şi punerea în valoare a pieselor ce alcătuiesc patrimoniul muzeului. Patrimoniul Muzeului se contituie din colecţii de piese şi documente realizate în colaborare cu Institutul de Studiere a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, precum şi în colaborare cu alte instituţii publice, din piese provenind din transferuri, donaţii şi achiziţii, conform legii”, prevede legea.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii