UN NOU CONCURS ȘCOLAR pentru elevi. A apărut Olimpiada de Creativitate Științifică. Vezi calendarul 1
Ultima Ora Social

UN NOU CONCURS ȘCOLAR pentru elevi. A apărut Olimpiada de Creativitate Științifică. Vezi calendarul

Un nou concurs școlar a fost anunțat de Ministerul Educației, care a publicat Calendarul olimpiadelor și competițiilor școlare internaționale, naționale și regionale pentru anul școlar 2018 – 2019. “În calendarul olimpiadelor naționale școlare (58), o noutate o reprezintă apariția Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică, ale cărei probe se vor desfășura cu subiecte construite pe o abordare transcurriculară”, informează Ministerul, fără alte detalii.

“Din totalul celor 63 de concursuri școlare finanțate de Ministerul Educației Naționale, opt se vor desfășura în premieră, atât în cadrul unor discipline precum matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, cât și în domeniul învățământului profesional și tehnic/transdisciplinar”, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro.

În categoria concursurilor naționale școlare, fără finanțarea Ministerului Educației Naționale, sunt incluse 139 de competiții, în timp ce calendarul activităților educative naționale (finanțate și nefinanțate de MEN) cuprinde 314 proiecte.

Activitățile educative se desfășoară în afara orelor de curs, iar proiectele cuprinse în calendarele competiționale ale MEN sunt o formă de evaluare a competențelor dobândite de elevi în cadrul activităților de timp non-formal organizate în școală și în afara ei, spune Ministerul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.