Un judecător care a vândut sentinţa pentru o raclă a fost condamnat cu suspendare
Anunț bombă din Ungaria. Judecătorii români nu au voie să se apropie de primarii maghiari
Ultima Ora Justiție Social

Un judecător care a vândut sentinţa pentru o raclă a fost condamnat cu suspendare

Fostul judecător de la Curtea de apel Ploieşti, Ştefan Fieraru, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă.

Iniţial, în martie 2018, ex-magistratul fusese achitat de foştii lui colegi de la CA Ploieşti. Fieraru, acum avocat, a fost trimis în judecată în decembrie 2015 pentru o mită de peste 230 de mii de lei.

„În cursul anului 2008, inculpatul Fieraru Ștefan, în calitate de judecător la Curtea de Apel Ploiești, a pretins și primit de la o persoană (denunțător în cauză), foloase materiale, constând în contravaloarea materialelor de construcție și manopera unor lucrări efectuate la două imobile deținute de magistrat și familia acestuia în municipiul Ploiești, precum și contravaloarea unei racle edificate în incinta unui cimitir din municipiul Ploiești, toate în valoare de 231.443 lei. În schimbul acestor foloase, inculpatul a promis denunțătorului că își va exercita influența pe lângă judecătorii din cadrul Tribunalului Prahova care aveau spre soluționare o cauză penală în care denunțătorul avea calitatea de inculpat, în scopul adoptării unei soluții favorabile acestuia din urmă”, arătau procurorii DNA.

Dosarul a fost instrumentat de fostul şef al DNA Ploieşti, procurorul Lucian Onea. Fostul judecător Ştefan Fieraru este acuzat de CNSAS că a fost colaborator al Securităţii. El a câştigat procesul la fond, însă CNSAS a făcut recurs la Înalta Curte.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii