US Air Force a retrimis în Europa bombardiere B-52 Stratofortress. US Air Force au anunțat la finalul săptămânii trecute că bombardierele B-52 Stratofortress au intrat în spațiul european, informează Defence-Blog. Bombardierele au ajuns la Baza Aeriană Aviano din Italia și vor participa la exercițiul NATO Astral Knight 2019 împreună cu aliații și partenerii din regiune. Astral Knight este un exercițiu care are loc în diverse părți ale Europei. La exercițiu iau parte peste 900 de avioane. Astral Knight sprijină apărarea colectivă și securitatea aliaților NATO împreună cu forțelor americane din Europa. Participarea bombardierelor B-52 Stratofortress la Astral Knight demonstrează angajamentul Statelor Unite față de aliații săi europeni și are ca obiectiv descurajarea posibililor agresori, dar și sporirea securității în Europa.
Ultima Ora Externe

Un avion militar indian a dispărut de pe radare în apropiere de granița cu China

Un avion al Forţelor aeriene indiene având 13 persoane la bord a fost dat dispărut luni într-o zonă muntoasă de la frontiera cu China, au anunţat oficiali guvernamentali de la New Delhi, citaţi de Reuters, potrivit agerpres.

Aparatul de zbor, un model AN-32, decolase de pe aeroportul din oraşul Jorhat, statul Assam, cu destinaţia Menchuka (statul Arunachal Pradesh), dar a pierdut contactul radio cu turnul de control al traficului aerian în jurul orei locale 13:00 (07:30 GMT).

”Întrucât avionul nu a ajuns la aerodrom, a fost declanşată procedura de întârziere. La bord se aflau opt membri ai echipajului şi cinci pasageri”, a explicat un reprezentant al guvernului indian.

La operaţiunile de căutare participă inclusiv un avion militar Suhoi.

Ministrul apărării indian Rajnath Singh, care şi-a preluat mandatul săptămâna trecută, a declarat că se află în legătură constantă cu conducerea forţelor aeriene indiene.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.