ULUITOR. Un băiat de 16 ani de la un centru de plasament bătut cu biciul în fața mai multor copii și a unui om al legii
Ultima Ora Social

ULUITOR. Un băiat de 16 ani de la un centru de plasament bătut cu biciul în fața mai multor copii și a unui om al legii

ULUITOR. Un băiat de 16 ani de la un centru de plasament bătut cu biciul în fața mai multor copii și a unui om al legii
A fost bătut cu biciul în prezența mai multor copii, dar și a unui om al legii. Este vorba despre un minor internat într-un centru de plasament din satul Dacia, comuna Jibert, județul Brașov, potrivit libertatea.ro, care citează publicația locală bunaziuafagaras.info.

În urmă cu o săptămână, un tânărul de 16 ani a fost bătut crunt cu biciul, având, potrivit estimărilor medicale, nevoie de 5-6 zile de îngrijiri medicale. Agresorul a fost identificat de polițiști și este cercetat în libertate. Din primele cercetări, se pare că minorul a fost confundat cu altcineva de către torționarul lui.

Ioan Polexa, directorul centrului de plasament în care este internat tânărul, susține că nu a știut nimic despre agresiune și că a aflat după două zile. .„Nu m-au anunțat. Am aflat și luni am mers cu copilul la Serviciul de Medicină Legală din Făgăraș. I-au dat 5-6 zile de îngrijiri medicale”, a spus el.

Potrivit ziarului local, directorul Polexa nu a fost anunțat de subalterni, ci de șeful Asociației pentru Siguranță Urbană și Mediere (ASUM) Brașov, Ionel Spătaru. Organizația neguvernamentală a fost contactată de o cunoștință din Germania a copilului. Ulterior, adolescentul le-ar fi mărturisit membrilor asociației că a fost sfătuit de un îngrijitor să nu anunțe Poliția.

„Copilul a fost bătut și vineri seara și duminică. Cei de la centru (de plasament – n.r.) se pare că au omis să facă ceea ce trebuia, adică să anunțe organele de poliție. Cei care îl au în grijă și sunt plătiți din banii noștri, ai tuturor, l-au sfătuit să nu sune la 112. Duminică, după ce colegii mei au intervenit, șeful de acolo (Ioan Polexa – n.r.) s-a pus în mișcare și a dispus efectuarea unei anchete. Nu știa nimic, angajații nu l-au informat”, a declarat Ionel Spătaru, pentru sursa citată.

Duminică seară, minorul avea să ajungă din nou în mâinile omului cu bici. De data asta, agresiunea a avut și un martor: un om al legii care a asistat nepăsător la cee ace se întâmpla chiar sub ochii lui. „Același minor ne-a declarat că a fost lovit și duminică. De această dată, incidentul a avut loc în prezența unui polițist local din localitate care, ce să vezi, nu a intervenit sub nicio formă”, adaugă reprezentanții ASUM.

Agresorul l-ar fi confundat cu altcineva, susțin reprezentanții Direcției Protecției Copilului Brașov.

„Tânărul se afla în fața centrului împreună cu alți copii și un cetățean din localitate l-a lovit cu un bici pentru că l-a confundat cu o altă persoană. Șeful de centru s-a prezentat cu tânărul, luni dimineață, la Institutul de Medicină Legală Făgăraș pentru obținerea unui certificat medical, conform căruia acest copil necesită 5-6 zile de îngrijiri medicale.

S-a făcut și plângere la Poliția Jibert pentru agresiune, iar cazul va fi cercetat de organele competente. Acum se simte bine, era la școală”, afirmă Lidia Mailat, șeful serviciului de Relaţii cu publicul din cardul DGASPC Brașov.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.