Adjuctul șefului Poliției Rutiere Arad a fost reținut: Avea zeci de mii de țigări în mașină
Ultima Ora Justiție Social

Uluitor: Se cere oficial retragerea ofițerilor de la vămi! Ce rol joacă ei în traficul de țigări

Sindicatul Vamal Unirea solicită Parchetului General, Ministerului de Interne si Ministerului Finanțelor Publice, precum și celorlalte instituții ale statului cu atribuții în domeniu, să urgenteze cercetările în cazul transportului de țigări depistat ca fiind ilegal pe teritoriul României în data de 5 octombrie 2018.

În fapt:-în data de 4 octombrie 2018, orele 14.00, prin vama Siret a intrat automarfarul PB008JPC/A 101PB, încărcat cu tigări de contrabandă-în data de 5 octombrie 2018, ora 6.30, automarfarul încărcat cu țigări de contrabandă a avut un accident și astfel a fost descoperită încărcătura de țigări care a pătruns ilegal în țară.-în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2018 din magazia Biroului Vamal Olt a fost furată întreaga cantitate de țigări confiscate din transportul de contrabandă, chiar dacă în depozit existau și alte țigări.

La graniță, șeful echipei de control vamal este reprezentantul poliției de frontieră care dispune intrarea, controlul și accesul camioanelor pe teritoriul național.

Sindicatul Național Vamal Unirea solicită de urgență retragerea din ”CÂMPUL TACTIC” a tuturor ofițerilor care își desfășoară activitatea în sistemul vamal, deoarece credem că operațiunea mai sus menționată a fost în mod cert coordonată și numai un accident nevinovat a demascat-o.

Mai mult, pentru țigările care au fost furate de către hoți pricepuți, România datorează taxe vamale la Uniunea Europeană, conform proverbului românesc: ”…….și cu banii luați”!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.