Uluitor: Cehia a furat mai mult decât România. Scandalul internațional este în toi
Ultima Ora

Uluitor: Cehia a furat mai mult decât România. Scandalul este în toi

Alertă la nivel european în urma unui scandal monstru care ar putea duce la pierderea fondurilor europene pentru o ţară importantă. Primul-ministru este vizat direct de un scandal care ar putea provoca dezastru în ţara pe care o conduce.

Cehia ar putea pierde fonduri europene din cauza unui scandal de conflict de interese la cel mai înalt nivel, anunţă Mediafax.

Cehia ar putea fi prima ţară europeană care pierde fonduri europene în contextul în care Comisia Europeană a stabilit că premierul Andrej Babis este în situaţie de conflict de interese din cauza afacerilor cu plasare de active, relatează cotidianul ceh Hospodarske Noviny.

Dacă vor fi confirmate în procedurile ulterioare, concluziile ar putea conduce la pierderea de către Cehia a unor fonduri acordate de Uniunea Europeană pentru sectoarele agriculturii, industriei chimice, alimentaţiei, presei şi sănătăţii prin proiecte lansate din anul 2018.

Este vorba de o lovitură politică pentru premierul Andrej Babis, care a negat vehement că ar încălca vreo regulă. Decizia riscă să blocheze procedurile de finanţare ulterioară a firmelor care au fost deţinute de Babis iar acum sunt încredinţate unor fonduri de investiţii.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.