Uluitor. Ce pensie va primi Augustin Lazăr după aproape 40 de ani de muncă
Ultima Ora Justiție

Uluitor. Ce pensie va primi Augustin Lazăr după aproape 40 de ani de muncă

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de pensionare a procurorului general Augustin Lazăr, începând cu data de 27 aprilie, atunci când acestuia îi și expiră mandatul la conducerea Parchetului, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

Augustin Lazăr va avea o pensie lunară de 27.000 de lei, anunță posturile de știri. Procurorul general are o vechime de 38 de ani în muncă.

Augustin Lazăr a anunțat, miercuri seară, că și-a depus cererea de pensionare, precizând totodată că mandatul său la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) expiră pe 27 aprilie.

El și-a depus candidatura pentru un nou mandat, însă, în urma interviului de la Ministerul Justiției, Toader a anunțat că niciunul dintre cei patru candidați nu au îndeplinit condițiile pentru a conduce Ministerul Public, așa că procedura a fost reluată.

Augustin Lazăr a fost acuzat, în ultima perioadă, că a refuzat de două ori eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip, închis la Aiud în anii 80. La vremea respectivă, Lazăr era procuror în Comisia de liberare condiţionată a Penitenciarului Aiud. Actualul procuror general a explicat că atribuțiile sale erau doar să constate dacă cei care cereau eliberarea condiționată și-au făcut fracția de pedeapsă, conform legii, și că nu decide eliberarea sau nu a deținuților.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.