A fost haos de Paștele Catolic. Peste 1 300 de permise au fost suspendate de polițiști
Uluitor. 42 000 de permise de conducere suspendate de polițiști în acest sezon estival
Ultima Ora Social

Uluitor. 42 000 de permise de conducere suspendate de polițiști în acest sezon estival

Polițiștii au aplicat, din luna iunie și până în prezent, peste 400.000 de sancțiuni contravenționale, dintre care 140.000 au vizat depășirea vitezei legale, fiind reținute 42.000 de permise de conducere, cu 20% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

„În perioada sezonului estival (începând cu luna iunie și până prezent, n.r.), lucrătorii MAI au intervenit la aproximativ 212.000 de evenimente și au aplicat aproximativ 600.000 de sancțiuni contravenționale. Pe litoral au fost detașați 182 de polițiști și 132 de cadre din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pentru creșterea gradului de siguranță al cetățeanului prin scăderea timpilor de intervenție la evenimentele sesizate”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al MAI, la Mamaia.

Totodată, potrivit sursei citate, polițiștii și jandarmii au asigurat ordinea la aproximativ 10.000 de manifestații publice.

„Tot în această perioadă pentru siguranța rutieră, polițiștii au constat 8.500 de infracțiuni și au aplicat 440.000 de sancțiuni contravenționale dintre care 143.000 au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale. Tot în perioada sezonului estival au fost reținute 42.000 de permise de conducere, cu 20% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 6.600 au fost reținute pentru consumul de alcool și conducere sub influența alcoolului”, mai explică Drăgan.

În privința minivacanței din perioada 15-18 august, sursa citată arată că Ministerul de Interne a dispus măsuri suplimentare pentru creșterea gradului de siguranță, astfel că aproximativ 21.000 de angajați se află la datorie.

„În această perioadă Poliția Română acționează în stradă prin polițiștii rutieri, 1.250 la număr, aceștia folosesc și cele 300 de aparate radar pentru depistarea celor care calcă pedala de accelerație mai mult decât este cazul. Polițiștii rutieri beneficiază și de sprijinul Inspectoratului General de Aviație, aeronave ale acestui inspectorat survolează traseele aglomerate, la bordul aeronavelor se află un polițist rutier care transmite informații utile colegilor de la sol”, mai spune purtătorul de cuvânt al MAI.

La nivelul Poliției de Frontieră au fost constatate peste 2.300 de contravenții, fiind aplicate amenzi în valoare de 1.262.120 lei în creștere cu aproape 50%.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii