ALERTĂ. Florin Busuioc ar putea intra astăzi din nou în operație
Ultima Ora Social

ULTIMELE informații despre Florin Busuioc de la Spitalul din Craiova. ”Starea lui este gravă”

ULTIMELE informații despre Florin Busuioc de la Spitalul din Craioba. ”Starea lui este gravă”

Date de ultimă oră de la Spitalul din Craiova, unde a fost operat Florin Busuioc.

Starea de sănătate a lui Florin Busuioc este gravă, dar stabilă, au anunţat reprezentaţii Spitalului Judeţean Craiova, el fiind internat în Clinica de Terapie Intensivă, unde este supravegheat de medici reanimatori şi cardiologi, scrie News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Cristiana Geormăneanu, a declarat miercuri, pentru News.ro, că Florin Busuioc a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a unităţii medicale marţi seara, în stare gravă, în comă, după un stop cardiorespirator resuscitat de către echipajul SMURD, fiind diagnosticat cu infarct miocardic acut.

“În Unitatea de Primiri Urgenţe a ajuns cu stare gravă intubat şi ventilat mecanic, cu instabilitate hemodinamică. S-a confirmat diagnosticul de infarct miocardic acut şi în paralel cu stabilizarea pacientului a fost mobilizată urgent echipa de cardiologie intervenţională pentru continuarea protocolului terapeutic respectiv coronarografie şi stentare. S-a luat această decizie de către managerul spitalului întrucât medicul şef al clinicii de cardiologie nu a putut fi contactat”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Cristiana Geormăneanu a precizat că Florin Busuioc fusese acceptat la Institutul CC Iliescu din Bucureşti, dar nu a putut fi transferat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. După operaţie, el a fost internat în stare gravă, dar stabilă în Clinica de Terapie Intensivă.

“Deşi pacientul fusese acceptat la institutul CC Iliescu din Bucureşti, acesta nu a putut fi transferat aerian din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Intervenţia s-a desfăşurat în Centrul de Cardiologie Intervenţională şi Cardiochirugie Craiova în timp util, fără incidente, cu succes, ulterior pacientul fiind transferat în clinica de terapie intensivă a spitalului. În acest moment pacientul se află internat în clinica de terapie intensivă în stare gravă, dar stabilă. Este monitorizat permanent şi primeşte tratament complex de specialitate, fiind supravegheat de către medicii reanimatori şi cardiologi care au efectuat intervenţia”, a afirmat Cristiana Geormăneanu.

Purtătorul de cuvânt a precizat că intervenţia chirurgicală a fost făcută de o echipă formată dintr-un medic primar, unul specialist şi un medic rezident.

“A fost vorba de o echipă de specialişti formată din medic primar de cardiologie cu atestat de cardiologie intervenţională, un medic specialist cardiologie cu atestat european de electrofiziologie şi un medic rezident de ultimul an, cu specialitatea cardiologie.

Primii doi medici sunt angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, medicul rezident va participa la concursul de ocupare de post ca medic specialist după ce îşi va finaliza rezidenţiatul”, a precizat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.