Spitalul SANADOR INVESTIGAT de procurori după moartea suspectă a băiețelului de 1 an și 8 luni
Ultima Ora Social

ULTIMA ORĂ. S-a aflat cauza morții băiețelului de 1 an și 10 luni în spitalul Sanador din București

ULTIMA ORĂ. S-a aflat cauza morții băiețelului de 1 an și 10 luni în spitatul Sanador din București

Ștefan Alexandru, un băiețel de 1 an și 10 luni, a murit sămbătă noaptea, pe 20 octombrie, după o operație de hernie inghinală efectuată la Sanador, un spital privat din Capitală. După câteva ore de la intevenția chirurgicală, starea de sănătate a băiețelului s-a agravat și a intrat în stop cardiorespirator, nemaiputând fi resresuscitat.

Marți, 23 octombrie, a avut loc autopsia, în urmă căreia s-a aflat cauza decesului copilului: şoc hemoragic, în urma unei hemoragii interne, informează Pro TV.

Rezultatul autopsiei lui Ștefan Alexandru, copilul de nici 2 ani mort la Sanador
FOTO – Pro TV

Anterior, clinica privată a făcut unele precizări, dar a spus că nu va face alte declarații, privind acest caz, până când expertiza medico-legală de la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” (INML) nu va stabili cauzele decesului.

„Conform documentației medicale avute la dispoziție precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale”, se preciza, printre altele, în comunicatul Sanador.

Potrivit Ministerului Sănătății, în acest caz, „s-au respectat procedurile igienico-sanitare”. A fost sesizat Colegiul Medicilor, pentru a fi verificată conduita terapeutică.

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.