Captură uriașă a polițiștilor din Ilfov. Peste 1 milion de țigarete de contrabandă au fost descoperite
Ultima Ora Social

ULTIMA ORĂ. Polițiștii de frontieră au CAPTURAT 1 milion de pachete de țigări de contrabandă. Unde au fost ascunse

ULTIMA ORĂ. Polițiștii de frontieră au CAPTURAT 1 milion de pachete de țigări de contrabandă. Unde au fost ascunse

Captură de proporții în vama de la Siret, unde polițiștii de frontieră au descoperit 2 tiruri care au încercat să treacă prin țară cu un milion de pachete de țigări de contrabandă. Pachetele au fost ascunse în colete cu rigips și vată minerală. Descoperirea a fost făcută și cu ajutorul unui câine antrenat. Șoferii sunt cetățenii polonezi și au fost reținuți pentru 24 de ore.

„Ca urmare a exploatării datelor şi informaţiilor deţinute la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în data de 21 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au efectuat un control amănunţit asupra a două automarfare încărcate cu rigips și vată minerală, în care se aflau trei cetăţeni polonezi, în urma căruia a fost descoperită o cantitate mare de ţigări.

În urma activităţii de inventariere a ţigărilor s-a constatat că în cele două autovehicule era ascunsă, în plăcile de rigips și vată minerală, cantitatea totală de 941.027 de pachete cu ţigări (476.117 pachete în primul autocamion şi 464.910 pachete în cel de-al doilea), diferite mărci, în valoare de 903.386 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar cele două autovehicule au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Politiei de Frontiera până finalizarea cercetărilor.

Cei trei cetăţeni polonezi, şoferii automarfarelor, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, pe numele lor fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă”, potrivit Politiei Rutiere.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.