Ultima oră. Piloții au intrat în grevă chiar înainte de sărbători. 70% din zboruri au fost anulate
Ultima Ora Externe

Ultima oră. Piloții au intrat în grevă chiar înainte de sărbători. 70% din zboruri au fost anulate

Piloţii companiei aeriene SAS din Norvegia, Suedia şi Danemarca au intrat vineri în grevă, după ce discuţiile cu conducerea companiei au eşuat, ceea ce a determinat SAS să anuleze aproximativ 70% din zborurile sale, transmite Reuters, inforează Agerpers.

O grevă în cele trei ţări scandinave ar putea afecta aproximativ 170.000 de pasageri în cursul acestui weekend, a avertizat SAS. Compania şi-a exprimat însă speranţa că negocierile vor fi reluate şi se va ajunge la un acord cât mai rapid posibil.

  • „Ca urmare a grevei, zborurile pe rutele interne, europene şi pe distanţe lungi au fost anulate iar mii de călători vor fi afectaţi” a informat SAS într-un comunicat de presă. Greva nu afectează zborurile operate de companiile partenere ale SAS, care reprezintă aproximativ 30% din totalul plecărilor, a adăugat SAS.

Luna aceasta sindicatele au cerut celor 1.500 de piloţi ai SAS din Norvegia, Suedia şi Danemarca să intre în grevă începând de vineri 26 aprilie, dacă nu se va ajunge la un acord cu privire la salarii şi alte aspecte.

  • „SAS este pregătit să continue să negocieze dar dacă solicitările piloţilor ar fi îndeplinite acest lucru ar avea consecinţe negative pentru companie” a apreciat transportatorul aerian.

„Poziţiile celor două părţi sunt mult prea îndepărtate şi nu există motive să credem că se va ajunge la un compromis” se arată însă într-un comunicat al biroului mediatorului naţional din Norvegia.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii