Radu Mazăre încearcă disperat să scape de extrădare. Cum vrea să procedeze
Ultima Ora Justiție

Ultima oră. Judecătorul care l-a condamnat pe Radu Mazăre vrea să plece de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Secţia pentru judecători a CSM urmează să decidă, în şedinţa de joi, 14 martie, asupra cererii formulate de Ioana Bogdan, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de exprimare a acordului referitor la o eventuală detaşare la Institutul Naţional al Magistraturii, în vederea ocupării unui post de formator cu normă întreagă.

Ioana Bogdan a făcut parte din completul care în luna februarie l-a condamnat pe Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, la 9 ani de închisoare, alături de judecătorii Ionuţ Matei şi Ioana Alina Ilie.

Ioana Bogdan de la ÎCCJ a făcut parte şi din completul care l-a condamnat pe Adrian Năstase la doi ani de închisoare în Dosarul Calității. Ulteior, Năstase a obţinut recuzarea judecătoarei din dosarul Zambaccian.

Judecatoarea Ioana Bogdan a intrat în magistratură în 1998, când a fost numită procuror la Parchetul de pe lângă Judecatoria Sectorului 3. Între anii 2000-2003, a activat ca judecător la Judecătoria sectorului 3, din 2004 a promovat la Tribunalul București. În perioada 2006-2009 a deținut funcția de inspector în cadrul Inspecției Judiciare de la CSM, instituţie pe care a şi condus-o.

Din septembrie 2009 și până în noiembrie 2010, Ioana Bogdan a fost detașata la DNA, la cererea lui Daniel Morar,  unde a deținut funcția de consilier al procurorului șef al DNA. După un an și două luni în subordinea lui Morar, Ioana Bogdan s-a înscris pentru un interviu de promovare la ÎCCJ, susținut la CSM. În noiembrie 2010, prin hotărârea 995 a Plenului CSM, Ioana Bogdan a fost numită judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.