Le Monde, despre Laura Codruța Kovesi: ”E un adevărat star”
Ultima Ora Justiție

Ultima oră. Detalii nevăzute de la audierea lui Kovesi. Cristian Preda i-a dat votul decisiv

Fostul șef DNA, Laura Codruța Kovesi a reușit să își învingă rivalii în bătălia pentru postul de procuror șef european. Aceasta a primit 12 voturi din partea europarlamentarilor din Comisia pentru control bugetar. Diferența a fost extrem de mică între locul 1 și locul 2, Laura Codruța Kovesi diferențiindu-se doar cu un singur vot față de francezul Francois Bohnert. Locul 3, germanul Andreas Ritter a obținut cu 11 voturi mai puține decât Codruța Kovesi.

„Am votat ultimul, întrucât – deşi nu sunt membru al CONT – l-am înlocuit pe un coleg neamţ din PPE, pe care-l cheamă Zeller şi e, de aceea, la capătul listei. Ţinând seama de rezultatul final – 12 voturi pentru LCK, 11 pentru candidatul francez şi unul pentru cel din Germania – aş putea zice că am avut votul decisiv :)!”, scrie europarlamentarul Cristian Preda pe blogul său.

Cristian Preda se ia de guler cu premierul: "Aşa e, Viorico! Să-mi fie ruşine pentru că le-am spus europenilor că eşti marioneta unui puşcăriaş”

De altfel, acesta a povestit câteva picanterii, care nu s-au văzut la televizor, inclusiv cele legate de exprimarea greşită a doamnei Grapini, corectată de un străin care ştia mai bine decât domia sa limba română, scrie adevarul.ro

„Aş menţiona, întâi de toate, remarca unui coleg din Luxemburg, care ştie binişor română şi care stătea chiar lângă mine. Când a auzit că Grapini o întreabă pe LCK „ce veţi face ca şi şef?”, a corectat-o imediat. „se zice: ca şef, nu: ca şi şef!”. Din fericire, pentru limba română, eminenta lingvistă nu l-a auzit.

Al doilea lucru e zâmbetul de pe buzele unei colege din Italia când LCK a pronunţat numele lui Giovanni Falcone, pentru a sublinia că datoria unui procuror e să aplice legea. Iar italianca e chiar fiica unuia dintre părinţii fondatori ai Uniunii noastre.

Am reţinut, în al treilea rând, replica unei deputate malteze la adresa acelei socialiste din Spania care i-a cerut Laurei-Codruţa Kovesi să răspundă în engleză. Colega mea din Malta a întrebat-o: „dar tu n-ai vorbit în limba ta maternă?”. În fine, Kovesi i-a răspuns în engleză şi i-a explicat că i-ar putea vorbi şi-n franceză”, mai scrie europarlamentaruil român.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.