Uber nu se lasă. După ce a pierdut lupta în instanță, va continua să funcționeze 1
Ultima Ora Social

Uber nu se lasă. După ce a pierdut lupta în instanță, va continua să funcționeze

Uber a pierdut lupta în instanță din dosarul deschis de Asociația Taximetristilor din Cluj şi va ieşi de pe piaţa din Cluj-Napoca. Decizia este definitivă şi executorie. În acest context UBER susține că decizia este una dezamăgitoare, dar le dă asigurări clienților din Cluj că aplicația poate continua să funcționeze.

„Decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii și pe șoferii parteneri care se bazează pe Uber în Cluj că aplicația poate continua să funcționeze. Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizați. Multe țări din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe opțiuni de mobilitate cetățenilor lor. Avem încredere că România se va alătura în curând acestui trend”,  au declarat oficialii Uber.

„O primă analiză a deciziei Curții de Apel arată că parte a acțiunilor cerute de reclamanți au fost respinse și că serviciul Uber nu este interzis în Cluj. Cu toate acestea, se pare că decizia a dispus încetarea activităților de suport direct pentru șoferii parteneri oferite de către Uber Systems România în Cluj. Guvernul României s-a angajat recent să reglementeze serviciile de ridesharing, în următoarele săptămâni, printr-o ordonanță de urgență. Țări precum Finlanda, Portugalia, Estonia, Lituania, Croația, Slovacia, Cehia sau Polonia au adoptat sau sunt în curs de adoptare a unor reforme care deschid piața pentru noi alternative de mobilitate, cum ar fi aplicațiile de ridesharing”, se arată într-un comunicat de presă emis de UBER.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.