După ce a scos violatorii și criminalii din pușcărie Tudorel Toader se spală pe mâini de Crima de la Caracal
Alina Gorghiu îl face praf pe Tudorel Toader. ”A recunoscut, dar e tardiv”
Ultima Ora Justiție

Tudorel Toader vrea condiții pentru deținuți. Cere mașini noi cu care să fie transportați

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, la Focșani, că ministerul va cumpăra autovehicule noi și cabine de videoconferință pentru toate instanțele din România, acestea fiind necesare pentru audierea deținuților aflați la distanță, conform mediafax.ro

Ministrul Justiției a anunțat că toate instanțele vor fi dotate cu cabine pentru videoconferințe care permit audierea deținuților de la distanță. În acest fel vor fi economisite sume importante de bani reprezentând contravaloarea cheltuielilor cu deplasarea deținuților între penitenciare și instanțe.

Licitația pentru achiziționarea cabinelor de videconferință a fost lansată deja pe portalul electronic de licitații.

„Anul trecut, în 2018, din cei aproximativ 20.000 de deținuți, 15.800 au fost transferați, deplasați de la penitenciarul din care erau deținuți la instanța la care aveau afaceri judiciare. Au fost aduși de la Constanța la Focșani sau de la Focșani la Constanța, asta înseamnă cheltuială foarte mare cu benzină sau motorină, înseamnă gardienii care îi însoțesc, înseamnă timp, cheltuială de resursă umană pentru o mobilitate nejustificată. Avem pe SEAP, am declanșat procedura de a achiziționa cabine pentru videoconferință pentru fiecare instanță de judecată. Dacă are o problemă și ar trebui să fie audiat la Galați, să nu-l mai deplasezi de la Focșani la Galați, are cabină de videoconferință, beneficiază de asistență, judecătorul audiază”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, într-o conferință de presă la Focșani.

De asemenea, ministrul Justiției a anunțat și că statul va cumpăra autovehicule noi pentru toate instanțele țării.

Tudorel Toader a spus că în perioada următoare vor fi achiziționate peste 200 de mașini, câte una pentru fiecare instanță, iar autovehiculele vechi vor fi casate sau cedatealtor instituții.

„241 de vehicule dotate corespunzător (vor fi achiziționate – n.r.). Transmitem câte unul la fiecare instanță din România. Licitația a fost adjudecată, prețul de achiziție a fost substanțial diminuat față de ce estimam. Sunt instanțe care nu au nici un vehicul în dotare, sunt instanțe care au vehicule din 2000 și nu mai asigură siguranța transportului. Vom vedea în tot parcul auto ce autovehicule trebuie casate, ce vehicule pot fi preluate alte instituții în baza unei hotărâri de Guvern”, a precizat Tudorel Toader.

Ministrul Tudorel Toader s-a aflat luni în județul Vrancea, unde a vizitat Tribunalul și a anunțat o serie de investiții care vor fi realizate în zonă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.