ALERTĂ! Tudorel Toader îi îngroapă pe Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă! Dezvăluiri din Guvernul PSD. VIDEO
ALERTĂ! Tudorel Toader îi îngroapă pe Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă! Dezvăluiri din Guvernul PSD. VIDEO
#DNA #TUDOREL TOADER Justiție Ultima Ora

Tudorel Toader, Dragnea și Tăriceanu primesc lovitura de grație de la Bruxelles! Justiția își va spune cuvântul!

Avocatul general Michal Bobek își va face publice, miercuri, 23 septembrie, concluziile în cazul primelor șase procese care privesc mai multe modificări aduse Legilor Justiției din România de coaliția PSD-ALDE, printre care și cele privind înființarea Secției Speciale.

Avocatul general Michal Bobek trebuia să-și anunțe concluziile pe 31 martie, dar cazul a fost amânat din cauza pandemiei.CJUE ar putea publică concluziile oficialului în jurul orei 11.00, potrivit procedurii.

În prima faza este publicat doar comunicatul de presă, iar pe la 12.00-13.00, textul intgral. După ce avocatul general își anunță concluziile, CJUE va rămâne în pronunțare, iar după aproximativ o luna, sfârșitul lunii octombrie- începutul lunii noiembrie, ar putea da o decizie în acest caz.

În acest caz, instanța europeană trebuie să dea mai multe decizii importante pentru Justiția din România privind: natură juridică a Mecanismului de Cooperare și de Verificare (MCV) instituit de Comisia Europeană, înființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), cunoscută că Secția Specială (SS), dar și caracterul mai multor ordonanțe de urgență promovate de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader – cum ar fi cea prin care a fost menținut în funcție șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru.

„Nu prezintă garanții de independența”Comisia Europeană a pledat că înființarea de către puterea PSD-ALDE a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) încalcă legislația europeană, mai exact, articolul 19 din Tratatul Uniunii Europene și articolul 47 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, care consacră cerință de independența a instanțelor.

Rolul avocatului general

Concluziile avocatului general nu sunt obligatorii pentru CJUE. Potrivit unui studiu, concluziile acestuia sunt urmate de către Curte în aproximativ 88% din cazuri, arată advocate.ro.

Cauzele aflate pe rolul Curții beneficiază de două contribuții imparțiale, independente una față de cealaltă: cea a judecătorului-raportor, care ghidează Curtea de-a lungul fazelor procedurale ale cauzei și redactează proiectul de hotărâre, și cea a avocatului-general, care oferă întregii Curții (inclusiv judecătorului-raportor) o analiză legală detaliată a problemelor cu care Curtea a fost sesizată, urmată de o soluție motivată, de care Curtea nu este însă ținută.

În concluziile sale, prezentate la finalul procedurii, avocatul general stabilește în detaliu cadrul de fapt și de drept al cauzei, examinează toate susținerile participanților la procedura, eventual abordează probleme care nu au fost ridicate, dar care i se par importante în cauza și procedează la o cercetare proprie a normelor naționale în discuție, care poate include articole și lucrări de specialitate, scrie ziare.com.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.