Trupa americană Metallica a donat suma totală de 1,5 milioane de dolari în ultimul turneu european 1
Trupa americană Metallica a donat suma totală de 1,5 milioane de dolari în ultimul turneu european
Ultima Ora Social

Trupa americană Metallica a donat suma totală de 1,5 milioane de dolari în ultimul turneu european

Trupa americană Metallica a donat suma totală de 1,5 milioane de dolari unor asociații din orașele unde a susținut concertele din cel mai recent turneu european, WorldWired, iar printre campaniile susținute se numără și Dăruiește Viață, desfășurată în România, potrivit 20minutes.fr.

„Un mare mulțumesc pentru toți cei care au asistat la un show european #WorldWired și ne-au ajutat să donăm 1,5 milioane de dolari unor asociații locale din orașele unde au avut loc cele 25 de concerte”, se arată într-un mesaj publicat pe contul Metallica de pe rețeaua de micro-blogging Twitter.

Metallica a creat fundația All Within My Hands în 2017, cu scopul de a face donații unui număr cât mai mare posibil de organizații caritabile.

Astfel, trupa Metallica – ce a cântat pentru a patra oară la București pe 14 august – s-a alăturat și campaniei Dăruiește Viață pentru primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. Înainte să apară în fața publicului de pe Arena Națională din Capitală, trupa a donat 250.000 de euro, prin fundația sa All Within My Hands, pentru construirea primului spital oncologic pentru copii din România.

„Ultima parte a turneului european începe cu o donație specială. Împreună cu fanii care participă la spectacolul de pe Arena Națională din București, România, și printr-o generoasă sponsorizare de la Mastercard, Metallica a oferit Dăruiește Viață 250.000 de dolari înaintea concertului. Donația este destinată inițiativei #NoiFacemUnSpital a Asociației Dăruiește Viață”, a anunțat site-ul fundației.

Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România va avea 9 niveluri, 6 etaje și 12.000 mp. Potrivit site-ului asociației, proiectul este finanțat exclusiv din donații de la persoane fizice și companii.

De-a lungul carierei, trupa Metallica a lansat zece albume de studio, trei albume live, cinci EP-uri şi a vândut peste 125 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu nouă premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor ’80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului thrash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.