Trei noi specii de maimuțe, din care una specie unicat în România, la Grădina Zoologică din Brașov
Ultima Ora Social

Trei noi specii de maimuțe, din care una specie unicat în România, la Grădina Zoologică din Brașov

Trei noi specii de maimuțe, dintre care una specie unicat în România, pot fi văzute începând de marți la Grădina Zoologică din Brașov. Opt maimuțe din specia Colobus guereza, unice în țară, au fost aduse din Rotterdam, iar Zoo Brașov a așteptat pentru acestea mai bine de un an, conform mediafax.ro

Grădina Zoologică din Brașov este singura din țară unde pot fi văzute maimuțele din specia Colobus guereza. Aici au fost aduse 8 maimuțe din specia Colobus guereza de la Grădina Zoologică din Rotterdam, fiind vorba despre 4 masculi, 3 femele și un pui, pentru care Zoo Brașov a așteptat mai bine de un an, potrivit lui Alin Pînzaru, director al Zoo Brașov.

Tot la Zoo Brașov au mai venit, la finalul anului trecut, și 7 macaci coadă de leu de la o Grădină Zoologică din Germania. Din această specie mai sunt două exemplare la Timișoara, precum și 4 capucini cu față albă, aduși din Franța. Din această specie, în România se mai regăsesc doar trei exemplare, la Zoo Mureș.

Valoare investiției a fost de peste 360.000 lei, sumă suportată din bugetul orașului.

Animalele au fost într-o perioadă de carantină, iar de marți pot fi vizitate în noile lor case, prezentate de conducerea Zoo Brașov. În adăposturile amenajate – Casa Maimuțelor, Casa lemurilor și Casa suricatelor – animalele au la dispoziție spații mai largi și condiții cât mai apropiate de cele din libertate. Casa maimuțelor a fost amenajată pe parcursul anului trecut, în urma unei investiții de peste 2,8 milioane lei, din bugetul orașului Brașov. Pentru fiecare dintre cele trei specii de maimuțe, spațiul interior a fost dublat, iar cel exterior a fost extins și el. În plus, față de spațiile de dinainte de modernizare, a fost amenajată și o zonă interioară de vizitare.

„Dacă în urmă cu câțiva ani, animalele erau ținute în cuști cu o suprafață foarte mică și în niște condiții mai puțin prietenoase, odată cu modernizarea grădinii, aceste spații au fost mult extinse. În acest moment suntem într-o etapă nouă, de creștere a numărului de specii, astfel că Brașovul a ajuns să aibă un parc zoologic cu cele mai multe specii unice sau rare din țară. Începând de astăzi, publicul Grădinii Zoologice Brașov va putea lua contact cu noile specii de maimuțe, cu lemurienii și cu suricatele”, a declarat și Barabas Laszlo, viceprimar al Brașovului.

Acum, conducerea Zoo Brașov vrea să deruleze workshop-uri și activități educative pentru vizitatorii de toate vârstele.

„Vom avea și ore de hrănire, dar și keepers talks, discuții cu îngrijitorii animalelor, la ore prestabilite”, a declarat Alin Pînzaru.

În viitor, conducerea Zoo Brașov are în plan să aducă noi specii de animale, precum: zebre, tamarini, marmosete, panda roșu. De asemenea, în următoarele luni, conducerea Zoo Brașov vrea să deschidă și planetariul, care este aproape de finalizare, unde va fi și un autobuz virtual în care vizitatorii vor experimeta o vizită în safari prin intermediul tehnicii moderne.

Grădina Zoologică Brașov are, în prezent, aproximativ 140 de specii de animale și un total de 650 de exemplare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.